6 Ekim 2024 Pazar

Piroğlu: Mafya bozuntusu iktidara ezilenler diz çöktürecek

Piroğlu, 171 haftadır eylemde olan kamu emekçilerinin açıklamasında iktidarın ülkeyi mafya devletine çevirmeye çalıştığını kaydetti. Piroğlu, ezilenlerin iktidara diz çöktüreceğini söyledi. 

İzmir Eğitim Sen 2 No'lu şubenin OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz işten çıkarılmalara karşı her hafta yaptığı eylem 171. haftasında. Bir kez daha Karşıyaka çarşıda buluşan kamu emekçileri, "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, adalet istiyoruz" ve "Oturma eylemimiz 171. haftasında" yazılı pankartlar açıldı. 

PİROĞLU: YERİMİZ ONURUYLA YAŞANANLARIN YANI
Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi. Söz alan Piroğlu, her gün ülkeyi yönetenlerin mafyayla, hırsız, katil ve tecavüzcülerle fotoğraflarının ortaya çıktığını hatırlattı ve şöyle devam etti: "Bu ülkeyi bir mafya hükümeti, mafya devletine çevirmeye çalışıyorlar. Onura saldıranlar en yolsuzluğa bulaşan insanlarla o yolsuzluk çamuru içinde yaşıyorlar. Sanıyorlar ki ülkede yaşayan herkes sessiz kalacak, mafya bozuntusu iktidara bu ülkenin ezilenleri diz çöktürecek. Onların aksine, bizim yerimiz onuruyla direnenlerin, onuruyla yaşayanların yeridir, direnenlerin yanıdır."

Basın metnini İzmir 2 No'lu Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu. 

'GÖREVE İADE ORANI YÜZDE 52,55'
Beyazadam, ihraç edilenlerle ilgili güncel verileri şöyle sıraladı: "KHK ile ihraç edilen üye sayımız bin 602, KHK ile göreve iade edilen üye sayımız 20, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararı ile göreve iade edilen üye sayımız 238, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararı ile dosyaları ret edilen üye sayımız 214, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunda dosyaları bekleyen üye sayımız bin 130, dosyaları karara bağlanan 452 üyemizin göreve iade oranı yüzde 52,55."

İhraç edilen üyelerinin derhal işe iade edilmelerini isteyen Beyazadam, OHAL Komisyonu'nun aldığı ret kararlarının lağvedilmesi çağrısı yaptı. Beyazadam, "KHK'lerle işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın işlerine dönmelerini sağlamak boynumuzun borcudur. Sabırların bizler için tükendiği bu aşamada mücadelemizi daha da büyüteceğiz. İşe iade edildiğini görmeden yaşamını yitiren bir tek arkadaşımız daha olmasın. Biz kazanacağız, adalet kazanacak, işimize geri döneceğiz" dedi.