4 Ekim 2024 Cuma

Perinçek'in Vatan Partisi bölündü

Vatan Partisi'nden ayrılan Kamil Dede, Mehmet Bedri Gültekin, Hikmet Çiçek, Osman Aydın Şahin ve Ömer Şahin yeni parti kurdu. Yeni kurulan partinin adının Sosyalist Cumhuriyet Partisi olduğu açıklandı.

AKP iktidarıyla kol kola yürüyen Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nde yeni istifalar yaşandı. Kamil Dede, Hikmet Çiçek, Mehmet Bedri Gültekin, Osman Aydın Şahin ve Ömer Şahin ayrılarak Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurdu.

Yeni partinin kurucuları arasında yer alan Mehmet Bedri Gültekin, Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve son olarak da Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcılığı, genel sekreterlik ve genel başkan vekilliği gibi görevlerde bulunmuştu.

Yeni partinin kurucuları arasında, Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi'nde Merkez Karar Kurulu üyeliği ve Aydınlık gazetesinde emek sayfası yazarlığı yapan Mehmet Akkaya, spiker Gülgün Feyman Budak, yayıncı İsmet Arslan, sanatçı Mehmet Akif Şenoğlu, müzisyenler Fatih Veli Ölmez ve Ata Yıkar da yer alıyor.

İşçi Partisi döneminde "Köylü Bürosu Başkanlığı" yaparken 2010 yılında partiden ayrılarak Türkiye İşçi Köylü Partisi'ni (TİKP) kuran İsmail Durna da Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucuları arasında yer aldı.