23 Eylül 2024 Pazartesi

Partizan Ulm'da anma düzenledi

Göppingen ve Ulm Şehir mezarlarında bulunan Partizan, Sınıf Teorisi ve MLPD'li devrimciler anıldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletlerinde bulunan Ulm ve Göppingen şehirlerinde Partizan, Sınıf Teorisi ve MLPD'li devrimciler mezar başında anıldı.

Avrupa Partizan öncülüğünde yapılan "50. Yılda Ölümsüzlerimizi anıyoruz" etkinlik devrim ve komünizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Söz alan Partizan temsilcisi, örgütsel mücadelenin önemini vurguladı. Partizan Temsilcisi, Ali Asker Yer ile olan anılarını paylaştı ve devrimcilerin birlikte mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra Ulm şehir mezarlığındaki MLPD saflarında kaybedilen Jupp Frerkes mezar başında ziyaret edildi. Partizan temsilcisi burada emperyalist kapitalist ülkelerin esas yöneticilerinin tekeller olduğunu ve yaşanan pandemi sürecinde bunu herkesin daha berrak gördüğünü dile getirdi. Yaşanan dünya ekonomik krizi bizlere enternasyonal dayanışmayı emrettiğini ve bunu kavranması gerektiğini özellikle vurguladı.

Son olarak Partizan taraftarı Dursun Çaktı mezar başında anıldı. Yoldaşları ve dostları tarafından mezar başında ziyaret edildi. Dursun Çaktı'nın mücadele hayatının aktarılması esnasında duygusal anlar yaşandı. Partizan savaşçısı  "İsmail Hanoğlu" için yazılan beste dinletilip birlikte okundu.

Devrim Şehitlerinin mezarlar başlarındaki ziyaretlerinden sonra Tohum Kültür Merkezinde Devrim ve Komünizm şehitleri için hazırlanan müzikli slayt sunuldu. Proletarya Partisinin merkezi açıklamaların okunmasının ardından MKP, MLKP ve Kürt Toplum Merkezi temsilcisi söz alarak Proleterya Partisinin  50. Yılını ve anmayı selamladılar.