23 Eylül 2024 Pazartesi

Partizan okurları yine tahliye edilmedi

Mayıs ayından bu yana tutsak Partizan okurları, 2. duruşmada da tahliye edilmedi. Partizan okurları, DGM'den bu yana aynı tutumun sergilendiğini kaydetti.

Mayıs ayında tutuklanan Partizan okurları hakkında açılan davanın ikinci duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde görüldü. Dosyada tutsak  8 kişinin tutukluluğuna devam kararı verildi.

6 Mayıs günü ev baskınlarıyla gözaltına alınan 13 kişiden 8'i 3 günlük gözaltının ardından tutuklanmıştı. Partizan okurları hakkında "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla dava açıldı. İddianamenin hazırlanması üzerine 18 Ekim'de ilk duruşma görülmüş aralarında 4 Partizan okurunun da olduğu 8 kişinin tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Silivri Hapishanesinde tutulan tutsak Partizanlar ve tutuksuz yargılanan Partizan okurları yeniden hakim karşısına çıktı.

KONAK: DGM'DEN BERİ AYNI TUTUM
Tutsak Partizan Nihat Konak savunmasında, "İşkenceler üzerine verilen ifadeler hakkında AİHM ve AYM'de insanlık onuruna aykırı olduğuna dair kararlar var, 90'larda DGM'ler üzerinden yapılan bu saldırıların artık farklı biçimlerle sürdüğünü görüyoruz.Bir kişi polis zoruyla ya da kendi isteğiyle soyut ve dayanaksızsa ifade veriyor ve bu kadar insan tutuklanıyor, tutuklu yargılanmaya devam ediyor" dedi.

Diğer Partizan okurları da iddiaların soyut ve dayanıksız olduğunu, dünya görüşünün yargılanamayacağını söyledi.

Avukatlar savunmalarında bahse konu beyanda hayatın olağan akışına aykırı ifadelerin bulunduğunu söyledi. Partizan okurlarının ve avukatların savunmalarının ardından karar çıktı. Soyut iddiaları destekleyecek hiçbir delil bulunamamasına rağmen 4 Partizan okuru ve aynı davadan tutuklu bulunan diğer 4 kişi hakkında tutukluluklarının devamına kararı verildi.

Bir sonraki duruşma 8 Mart'ta Çağlayan Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.