22 Eylül 2024 Pazar

Paris'te kadınlardan İstanbul Sözleşmesi eylemi

Paris'te Les Halles Chatteles Meydanı'nda da bir araya gelen kadınlar Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesini feshetmesini protesto etti.

Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Türkiyeli kadın örgütlerinin çağrısı ile yapılan eyleme 60 aşkın kurum destek verdi.

Les Halles Chatteles Meydanında bir araya gelen kadınlar "İstanbul sözleşmesi hayat kurtarır" ve "Enternasyonal feminist isyan" yazılı pankartlar açıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Türkiye'deki kadınların mücadelesi ve direnişi selamlandı. Enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yapılan eylemde, sözleşme tekrar imzalanana kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Eylem komitesi adına yapılan açıklamada, "Biz Türkiyeli göçmen örgütleri, dernekler, feministler, siyasi parti ve sendikalar olarak bu eylemi örgütledik. Türkiye'de polis şiddetine, gözaltı, baskı ve tutuklamalara karşın kadınların cesaret ve kararlılıkla tüm haklarını korumak için verdikleri bu mücadeleyi selamlıyoruz. Kadın örgütlerini, kurum ve feministleri enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Avrupa konseyini İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yapıyoruz" denildi.