21 Eylül 2024 Cumartesi

Pamukova'yı aklayan Karaşahin Çorlu'da bilirkişi oldu

Pamukova'da TCDD'yi aklayan bilirkişi Mustafa Karaşahin şimdi de Çorlu'daki tren katliamı soruşturmasında bilirkişi olarak atandı.
Pamukova'da TCDD'yi aklayan ve Trakya'daki demiryolu hattında danışman olan Mustafa Karaşahin şimdi de Çorlu'daki tren katliamı için bilirkişi olarak atandı.
 
Özelleştirme ve denetimlerin yapılmaması nedeniyle Çorlu'daki tren kazasında 25 kişinin yaşamını yitirmesine ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan AKP/Saray rejimi kazadaki sorumluluklarını aklamak için çabalarını sürdürüyor.
 
41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren faciasının sorumluluğunu makinistlerin üzerine bırakan Prof. Dr. Mustafa Karaşahin şimdi de Çorlu'daki katliamı araştırmak için bilirkişi seçildi.
 
Karaşahin'in, Trakya Demiryolu Hattı Yenileme Projesi'nde danışmanlık hizmeti verdiği de düşünüldüğünde bilirkişi raporundan çıkacak sonucu kestirmek pek de güç olmuyor.
 
Karaşahin'in Ulaştırma Bakan Danışmanlığı görevinde bulunduğu ve bakanlıkla ticari ilişkileri olduğu da ortaya çıktı.
 
Çorlu'da ihmaller sonucu yaşanan katliamın hemen ardından açıklama yapan Karaşahin, "135 yıldır fonksiyonunu yerine getirebilen başarılı bir menfez. Küresel ısınma kaynaklı mevsim değişikliklerinden ani sağanak yağışlar ortaya çıkabiliyor" açıklaması yaparak akama adımlarına başlamıştı.
 
Karaşahin Pamukova'daki aklamanın ardından hızla terfi ettirilerek; 2005-2012 yılları arasında Ulaştırma Bakan Danışmanı, 2013'ten itibaren Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu üyesi olurken 2012-2014 yılları arasında Çorlu faciasının meydana geldiği Trakya Demiryolu Hattı Yenileme Projesi'nde danışmanlık hizmeti verdi.