20 Eylül 2024 Cuma

Özerk Yönetim: Saldırılara karşı irademize sahip çıkalım

Türk devletinin saldırılarının soykırım ve bölgenin kuşatma politikasının devamı olduğunu belirten Özerk Yönetim, soykırım politikalarına karşı dayanışmayı geliştirme ve seçimlere güçlü bir şekilde katılma çağrısı yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 11 Haziran'da yapılacak yerel seçimler öncesi artırılan işgal saldırılarına ilişkin açıklamada, saldırıların soykırım ve bölgeyi kuşatma politikasının devamı olduğu kaydedildi.

Saldırıların amacının halkın iradesini ve demokrasi mücadelesini yenilgiye uğratmak olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu saldırılar, halkımızın toplumun yönetiminde daha fazla ilerleme sağlamak için demokratik seçimlere hazırlandığı bir süreçte bilinçli olarak yapılmaktadır. Suriye'de demokrasinin hayata geçirilmesi ve topluma hizmet çabalarına doğrudan bir saldırıdır" denildi.

Seçimlere yönelik saldırıları "intikam eylemi" olarak nitelendiren Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, 11 Haziran'da gerçekleştirecekleri yerel seçimin Suriye'de gerçek bir demokratikleşmenin sağlanmasını amaçladığı vurgulandı.

Saldırılara karşı dayanışmayı büyütme ve seçimlere güçlü bir şekilde katılma çağrısı yapan Özerk Yönetim açıklamasında, "Seçime katılmak ve kazanmak, irademizi boşa çıkarmaya çalışan güçlere karşı güçlü bir tarihi zaferdir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.