22 Eylül 2024 Pazar

Özerk Yönetim Adalet Meclisi: SMO çetesi savaş suçu işledi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Adalet Meclisi Eşbaşkanı Îmad El Keraf, savaş suçu işleyen Türkiye'nin desteklediği SMO adlı çetenin uluslararası terör listesine alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve desteklediği çeteler Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırı ve katliamlarına ilişkin konuşan Adalet Meclisi Eşbaşkanı Îmad El Keraf, "Suriye topraklarının bir bölümünü işgal eden işgalci Türk ordusunun yaptıkları, uluslararası hukukun çiğnenmesi ve savaş suçu niteliğindedir" dedi.

Türkiye'nin DSG ve Özerk Yönetim'e yönelik tehditlerini "mantık dışı" olarak değerlendiren El Keraf, "DSG ve Özerk Yönetim tüm dünya ülkeleri ve insanlık için teröre karşı savaşmış, en ağır bedeli ödemiş ve bölgenin güvenliğini sağlamıştır" diye belirtti.

'SMO SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ, TERÖR LİSTESİNE ALINMALI'
ANHA'ya konuşan El Keraf, Hevrîn Xelef'in katledilmesi ve 300 bin sivilin göç etmesinin Türkiye ve ona bağlı Suriye Milli Ordusu (SMO) adlı çete tarafından yapıldığını hatırlattı. Roma Statüsü ve Cenevre anlaşmalarını dayanak gösteren El Keraf, Türkiye'nin desteklediği SMO çetesinin sivillere karşı katliam, cenazeye işkence, halkı göç ettirme gibi savaş suçları işlediğini, bu nedenle acil bir şekilde uluslararası terör listesine alınması gerektiğini söyledi.

El Keraf, SMO çetesinin sivillere yönelik işlediği suçların araştırılması ve terör listesine alınması için uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlere ve insan hakları kuruluşlarına çağrı yaptı.