23 Eylül 2024 Pazartesi

Özak işçileri Eskişehir'den selamlandı: Dayanışmayı büyütmek zorundayız

Saldırılar karşısında birlik ve beraberlikle direnişi sürdüren Özak Tekstil işçileri Eskişehir'den selamlandı. BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerine yönelik saldırıların direnenlere bir mesaj olduğu kaydedilen açıklamada, işçilerle maddi, manevi ve her türlü dayanışmanın tarihsel sorumluluk olduğu vurgulandı.

18 gündür devleti arkasına alan Özak Tekstil patronuna karşı direnişini sürdüren BİRTEK-SEN üyesi işçilerle Eskişehir'de dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Kanatlı AVM önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Özak Tekstil işçilerinin mücadelesini selamladı.

"Özak işçileri kazanacak. İşçi sınıfı kazanacak, yaşamak için örgütlen" pankartı ve "Sendika seçmek haktır, Özak işçisi yalnız değildir", "Baskılar son bulacak, sendika kazanacak", "Sermaye, devlet, iktidar değil Özak işçisi kazanacak" dövizleriyle Ulus anıtına yüründü.

Basın metnini okuyan Sertaç Durdu, Özak işçilerinin direnişi ve mücadelesi tüm baskılar karşısında dimdik durdukları için bozulmadığını söyledi. Özak işçilerinin yaşadıklarının mücadele edenlere bir mesaj olduğunu kaydeden Durdu, "Hakkınızı aramaya kalkarsanız sizin de başınıza bunlar gelir, hak aramaya kalkmayın diyorlar. Ancak biz de tüm emek ve demokrasi güçleri, işçiler, emekçiler olarak diyoruz ki; sizin zulmünüz varsa bizim de dayanışmamız, direnişimiz, sınıf kardeşliğimiz var" dedi.

Özak işçilerinin bu kararlı mücadelesini Eskişehir'den selamladıklarını söyleyen Durdu, şöyle devam etti: "Biliyoruz ki Özak işçisinin kazanımı tüm işçilerin kazanımı olacaktır. O yüzden Eskişehirli tüm işçi ve emekçileri bu mücadeleye sahip çıkmaya, Özak işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz. İşçilerin hakları, insanlık haysiyetleri için kölelik şartları dışında yaşam koşullarını sağlamak için yürüttükleri tüm mücadeleler son derece meşrudur, hiçbir güç engel olamaz. Bu ülkede işçilere reva görülen korkunç çalışma koşullarına karşı mücadeleyi büyütmek gerekiyor. O yüzden, emekten yana olan herkes Özak direnişine ses vermelidir. Özak işçileri ile maddi manevi her türlü dayanışmayı büyütmek bugün tarihi sorumluluğumuzdur. Özak işçisi yalnız değildir! Direne direne, birleşe birleşe kazanacağız."