25 Eylül 2024 Çarşamba

Oy kullanmak için 40 kilometre yol aşındırdı

Saray rejiminin hiçbir hilesi Yeşil Sol Parti seçmenini oy kullanmaktan vazgeçiremiyor. İradesi dışında oy kullanması gereken noktaya 40 kilometre uzaklıktaki Kilis sınırındaki köyde Vatan Partisi üzerinden sandık görevlisi yapılan seçmen, Yeşil Sol Parti ile irtibata geçti. Vekil adayı Sarısaç, seçmeni oy kullanabilmesi için Kilis sınırına götürdü.

AKP ile işbirliği yapan Vatan Partisi çok sayıda kişiyi izin almadan Vatan Partisi sandık görevlisi olarak kaydını yaptı. Sandık görevlisi olarak görülen seçmenler, kendilerine 142 Belgesi verilmediği için oylarının kullanamayacaktı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçmenin bildirimi üzerine bu usulsüzlüğe müdahale ederek seçmenlerin oy kullanması için gerekli girişimlerde bulunuyor.

Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayı Murat Sarısaç sosyal medya hesabından bir seçmenin maruz kaldığı hukuksuzluğu paylaştı. Vatan Mahallesinde oy kullanması gereken seçmenin, kendisinden izinsiz Vatan Partisi üzerinden Kilis sınırındaki Elmalı Köyünde sandık görevlisi olarak görevlendirildiğini aktaran Sarısaç, ailenin Kilis sınırına gitmek zorunda kaldığını, kendilerinin ellerinden geleni yapacaklarını duyurdu.

"Her şeye rağmen oyumuzu kullanacağız. İrademiz dışında yapılan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" diyen seçmen, 40 kilometreyi aşındırarak Elmalı Köyünde oyunu kullandı. Seçmen, Sarısaç’ın paylaştığı videoda zafer işareti yaparak şunları söyledi: "İrademize sahip çıktık, oyumuzu kullandık. 40 kilometre yol geldik, irademize sahip çıktık. Oyumuzu kullandık. Vatana millete hayırlı olsun, her biji."