4 Ekim 2024 Cuma

ÖTSP: Hapishanelerdeki faşist katliamcı zihniyete geçit vermeyeceğiz

ÖTSP, Garibe Gezer'in Kandıra Hapishanesi'nde intihar ettiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı, "Hapishanelerde yürütülen katliam siyasetine dur diyelim" çağrısında bulundu.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Kandıra Hapishanesi'nde yaşamını yitiren Garibe Gezer ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 
 
Egemen devletlerin baskı ve işkence aracı olarak kullandığı hapishanelerde devrimci tutsaklar üzerinde kimliksizleştirme ve yok etme politikasının sürdüğüne işaret edilen açıklamada, tutsaklara yönelik işkence ve katliamlara dikkat çekildi.

DEVLET ELİYLE CİNAYET
Bu cinayetlerin sonuncusunun dün Kocaeli Hapishanesi'nde yaşandığını kaydeden ÖTSP, "Hapishanede gördüğü fiziki işkence ve uğradığı tecavüz saldırısı yakınları tarafından kamuoyuna duyurulan Garibe Gezer'in kaldığı tek kişilik hücrede intihar ettiği iddia edildi. Garibe Gezer'in yaşadığı süreç göz önüne alınarak, yaşadıklarının öncesi ve sonrasıyla bu ölümün devlet eliyle yapılan bir cinayet olduğu apaçık ortadadır. Gezer'in cenazesini almaya gidenlere hapishane önünde yapılan saldırı ve avukatların otopsiye girmelerinin engellenmesi bunu kanıtlayan bir yerde durmaktadır" diye belirtti.

Hapishanelerdeki azgın saldırılara karşı dışarıda verilen mücadelenin yetersizliğine dikkat çekilen açıklamada, "Devrimci-demokrat kamuoyunun tutsakları sahiplenen eylemleriyle sarıp sarmalaması azgın işkence ve hak gasplarını dizginleyecek yegane yöntemdir" denildi.

Tutsakların taleplerine sahip çıkma çağrısı yapılan açıklamada, "Hapishanelerde yürütülen katliam siyasetine dur diyelim" diye kaydedildi.