23 Eylül 2024 Pazartesi

Otlu: Alevilerin taleplerini karşılamazken faaliyetlerinizin amacı nedir

Alevilere yönelik ayrımcı ve düşman politikaları Meclis gündemine taşıyan DEM Parti Milletvekili Otlu, "Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin hiçbirisini karşılamadan Alevi kitle örgütlerinin ve Alevi halkının tepkilerine rağmen Bakanlığınıza bağlı bu kurum hangi amaçla bu tarz faaliyetleri yürütmektedir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Meclis Genel Kurulunda Alevilere yönelik düşman politikalarına ilişkin konuştu.

Otlu, şu ifadeleri kullandı: "Bir asimilasyon merkezi olarak çalışan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, tüm Cemevlerini gezerek, kendilerine bağlanmaları şartıyla kadro ve maaş vaat edip, Alevi pirlerini devlet memuru haline getirerek yola ikrar verenleri devlet imkanlarını kullanarak yoldan çıkarmaya çalışmaktadır. Alevilikte hizmet Hak için yapılır; dedeler, analar, babalar, pirler, mürşitler maaş almazlar. Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin hiçbirisini karşılamadan Alevi kitle örgütlerinin ve Alevi halkının tepkilerine rağmen Bakanlığınıza bağlı bu kurum hangi amaçla bu tarz faaliyetleri yürütmektedir?"