30 Eylül 2024 Pazartesi

ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı

2022 KPSS'de yer alan birçok sorunun Yediiklim Yayınları'na ait test ve denemelerdeki sorularla aynı olduğu ortaya çıktı. ÖSYM iddiaların asılsız olduğunu iddia etse de, kamuoyu tepkisi sonucu Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yer alan bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın test ve deneme kitapçıklarında ve çeşitli YouTube kanallarında yer alan sorularla birebir aynı olduğunun ortaya çıkması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Çok sayıda eğitim meslek örgütü, iddiaların daha ciddi bir biçimde ele alınması çağrısı yaptı. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, "Yaşanan skandalın ardındaki gerçeklerin tüm boyutlarıyla açıklanmasını, KPSS soru kitapçığının tamamının yayınlanmasını ve KPSS'ye giren gençlerimizin hak kaybı yaşamasının engellenmesini istiyoruz" diyerek, sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Kamuoyunun yoğun tepkisinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermek zorunda kaldı. Erdoğan ayrıca, Resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararnameyle, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Aygün'ün yerine henüz bir atama yapılmadı.