6 Ekim 2024 Pazar

Orman yangınlarında yüksek riskli bölgeler: Akdeniz, Ege, Trakya

1 Haziran'da 7, 2 Haziran'da 12 orman yangını çıktığını kaydeden Oran Genel Müdürlüğü, MAyıs ayında 3 günde 80 dekar alanın yangında küle döndüğünü belirtti. Yangınların yüzde 96'inin insan eliyle çıktığını ifade edilen duyuruda Akdeniz, Ege ve Trakya'nın yüksek riskli bölgeler olduğu vurgulandı. 

Havaların ısınması ve pandemide normalleşme süreci ile kırsal alanlarda özellikle insan hareketliliğindeki yoğun artışla Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri gelmeye başladı. 

Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı duyuruya göre, 1 Haziran'da 7, 2 Haziran'da ise 12 orman yangını çıktı. Mayıs ayın son günlerinde ise sadece Antalya'da 3 gün içinde 22 orman yangını çıkarken, 80 dekar alan küle döndü. 

Uyarıda, Akdeniz, Ege ve Trakya yüksek riskli bölgeler olarak gösterildi. Yangınların ihmal, kasıt, dikkatsizlik, sigara, piknik, anız yakma, tarla temizleme gibi birçok sebebi olduğu kaydedilen duyuruda, yangınların yüzde 95'inin eliyle insan eliyle çıktığı ve yüzde 60'ını da ihmallerin oluşturduğu kaydedildi.