25 Eylül 2024 Çarşamba

Öğrenciler: Milyonlar aç, işte kapitalist düzeniniz

DirenÜniversiteli öğrenciler, yaptıkları maskeli yürüyüşle, insanların yoksulluktan dolayı intihar etmesini protesto etti.
 

DirenÜniversiteli öğrenciler kapitalizmin insanları sürüklediği yoksulluğa ve ölümlere karşı Kadıköy'de sokağa çıktı.

Öğrenciler, "Bu ülkede 4 kardeş, 4 yetişkin insan; bu sefil düzen içerisinde sessizce intihar etti. Bizler bu sessizliği bozmak zorundayız" diyerek Kadıköy'de Joker, V For Vendetta, Salvador Dali, mor ve gökkuşağı renkli maskelerle yürüyüş yaptı.

'Bizleri genç işssizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe mahkum eden kapitalizmin çarkları arasına bedenlerimizi bırakmak istemiyoruz.' diyen DirenÜniversiteli öğrenciler eylemlerinde sık sık "İsyan, devrim, özgürlük", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Zengine cennet, yoksula sefalet, ya adalet ya kıyamet", "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte kapitalist düzeniniz" sloganlarını attı.

Öğrenciler eylemlerinde Şili, Lübnan, Ekvador, Haiti ve dünyadaki yoksulluğa, neoliberalizmin yarattığı tahribata karşı sokakta olan halklara da "Dünya yanarken bu sokaklar susar mı sandınız? Dünyada dolaşan hayalet burada" diyerek selam gönderdi.

DirenÜniversiteli öğrenciler eylemlerini; "Bu halkı açlığa ve ölümlere mahkum edenler bilsinler ki iktidarınızı da kapitalist düzeninizi de yıkacağız!" diyerek bitirdiler.