20 Eylül 2024 Cuma

Nusaybin'de ev baskınlarında işkence 

Mardin'de askerlerin düzenlediği ev baskınında gözaltına alınacak Rıdvan Aslan ve kardeşi Abdulkerim Aslan'ın evde olmaması üzerine ailelerine işkence yapıldı, gözaltına alındı. Rıdvan Aslan'ın 15 yaşındaki oğlunun ağzından kan gelene kadar işkence gördüğü belirtildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bağlı kırsal Marin Mahallesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve askerler baskın düzenledi. Abdülkerim Aslan ve kardeşi Rıdvan Aslan'ın evine düzenlenen baskında, iki kardeşin evde olmamasını bahane eden askerler aileye işkence yaptı.

Rıdvan Aslan'ın evde olmaması nedeniyle 15 yaşındaki oğlu S. Aslan, Abdulkerim Aslan'ın evde olmaması gerekçesiyle ise evli olduğu Gülperi Aslan ve evde misafir olarak bulunan Nergiz Okan işkence ile gözaltına alındı.

Abdulkerim ile Rıdvan Aslan'ın annesi Hafsadı Aslan'a silah doğrultan askerlerin aile üyelerine küfür ettiği belirtildi. İşkence anını Jinnews'e anlatan Aslan, "Biz ne yaptık ki? Çocuklarımızı öldürdüler. Bana silah doğrulttular, bize küfürler ettiler. Evi darmadağın ettiler. Çocuklarımıza işkence uyguladılar. Bunlar dinsiz, imansız" dedi.

Gözaltına alınanların yakını Zekiye Aslan ise, "Bu insanlık işi değil. 15 yaşındaki çocuğun ağzından kanlar akana kadar işkence ettiler. Bu insanlık mıdır? Biz kendimizi onların üstüne atınca bize de vurmaya başladılar, bize küfürler etmeye başladılar. Bu devlet işi değil. Allah hakkımızı bırakmasın. Bizden ne istiyorlar" dedi.