20 Eylül 2024 Cuma

Nurhak şehitleri İzmir'de anıldı

Devrimci gençlik önderleri Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, İzmir'de Özdoğan'ın mezarı başında anıldı. Nurhak'ta katledilişlerinin 53'üncü yılında gerçekleştirilen anmada, onların sınıfsız, sömürüsüz bir toplumsal düzen, sosyalizm idealini kuşandıkları vurgulandı.

Nurhak'ta katledilen devrimci gençlik önderleri Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, Buca Eski Mezarlık'ta Alpaslan Özdoğan'ın mezarı başında anıldı.

Nurhak'ın 53'üncü yıldönümünde Emek Partisi (EMEP), Ege 78'liler Derneği, İmece-Der, Dostluk ve Dayanışma Derneği ve Alpaslan Özdoğan'ın ailesinin düzenlediği anmaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri de katıldı.

"Faşizme ölüm halka hürriyet", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganlarının atıldığı anmada Temur Taşdemir basın metnini okudu.

DEVRİMCİ İSYANIN ÜÇ SİMGESİ
Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan'ın, üniversite gençliğinin yanı sıra işçilerin, yoksul köylülerin mücadelesinin, mayalanan devrimci isyanının üç simge ismi olduğunu söyleyen Taşdemir, "Ülkede işçilerden, emekçilerden yana hak ve özgürlük isteyen, sınıfsız, sömürüsüz bir toplumsal düzen, sosyalist bir sistem kurma idealini kuşanmışlardır" dedi.