25 Eylül 2024 Çarşamba

Nazer Acem'in intiharı Meclis gündeminde

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışan Acem'in uğradığı mobbing sonucu intihar etmesini Meclis gündemine taşıyan HDP İzmir Milletvekili Kemalbay, etkin ve adil bir soruşturmanın neden yürütülmediğini sordu. 

Nezer Acem, yüzde 66 görme engelli. 18 yıl boyunca Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışıyordu. Herkesin gözü önnüde hırsızlıkla itham edildi. Aynı gün mektup bırakarak intihar etti. 

Acem'in uğradığı mobbing nedeniyle intihar edişi hakkında etkin ve adil bir soruşturma yürütülmediği gibi örtbas edilmek istendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt tarafından cevaplandırılması üzerine Meclis'e verdiği soru önergelerinde Nezer Acem'i Meclis gündemine taşıdı. 

Kemalbay'ın yönelttiği sorulardan öne çıkanlar şöyle: 

- İşverenin 6331 sayılı yasa ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'nde açıkça belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmemiş olması nedeni ile herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır?

- Bir işçinin işyerinde gerçekleşen mobing nedeniyle intihar etmesi ve yaşamını yitirmesi iş cinayetidir. Bakanlığınız Nezer Acem'in iş yerinde intiharı nedeniyle Çerkezköy Devlet Hastanesi Yöneticilerine ve intihar mektubunda adı geçen Aynur, Leman ve Mehmet Usta'ya yönelik olarak müfettiş aracılığı ile soruşturma yapılmış mıdır?

- İntihar eyleminin sabah mesai saatleri içinde iş yerinde yaşanmış olması, işyerinde hemen her yerde güvenlik kamerası olması, bir çalışanın kamusal alanda çalışanların kartsız, onaysız girebildiği mutfak bölümünde doğalgaz borusuna kendisini asacak kadar bir hazırlık içinde olup, ölüm anının gerçekleşmesine kadar geçen sürede kimsenin görmemiş olması hayatın olağan akışına uygun değildir. Bakanlığınızca bu konu hakkında gerekli araştırma yaptırılması için bir girişimde bulunulmuş mudur?