24 Eylül 2024 Salı

Müslim: İkinci aşamanın başlaması için ENKS'yi bekliyoruz

Kürt Ulusal Birliği Partileri'nin Kürt güçleri arasındaki görüşmelerin ikinci aşamasına katılacağını belirten Salih Müslim, "İkinci aşama başlayacaktı fakat ENKS'nin yanıtını bekliyoruz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri, Qamişlo'daki Seqir Qureyîş okulunda halk toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, Kürt siyasi güçlerinin birliği için devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müslim, şunları söyledi: "Kürt halkı yıllardır Kürt güçleri ve partileri için birlik çağrısı yapıyor. Fakat bu çağrı şimdiye kadar yerine getirilemedi. Birlik için birçok girişim olsa da yarı yolda kaldı. Nedeni ise dış müdahaleler ve birliğin oluşmasını engellemek isteyen çevreler oldu.

"DSG Genel Komutanlığı son dönemde Kürt birliğinin oluşturulması için inisiyatif ilan etti. Çok sayıda Kürt siyasi gücü bu ilana olumlu yaklaştı. Birlik için yapılan girişimlerin ilk aşamasında ENKS ile olumlu görüşmeler gerçekleşti. İkinci aşamada diğer partiler de görüşmelerde yer alacak. 'Kürt Ulusal Birliği Partileri' bu temelde katılım gösterecek. ENKS ikici aşamanın başlaması için halen bir adım atmadı. Onların karşılık vermesini bekliyoruz."