4 Ekim 2024 Cuma

Munzur öğrencilerinden Boğaziçililere destek açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi'ne "kayyum rektör" atanmasına tepki gösteren Munzur Üniversitesi Gençlik Örgütleri, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

AKP'li Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Munzur Üniversitesi Gençlik Örgütleri de Boğaziçili öğrencilere destek açıklaması yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şube binasında yapılan basın açıklamasını Yusuf Akın okudu. Akın, öğrencilere tazyikli su, biber gazıyla, plastik mermiyle saldıran polislerin ertesi gün öğrencilerin evlerini basarak gözaltına aldığını ifade ederek, "Gözaltında tutulan arkadaşlarımız çıplak arama işkencesiyle, cinsel kimlikleri hedef alınarak tecavüz ve ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldı" diye konuştu.

'KAYYUM REKTÖRLER ÜNİVERSİTEDEN GİDECEK'
Munzur Üniversitesi'nde ise atanan Ubeyde İpek'in de kayyum rektörlerle neleri hedeflediklerini gösterdiğine dikkat çeken Akın, "Munzur üniversitesi öğrencileri olarak yaşadık, yaşıyoruz. Sessiz kalmıyoruz üniversitemizi ve geleceğimizi bu gerici, barbar çetelere ve kayyumlara bırakmıyoruz. Melih Bulu'nun istediğiniz gibi bir nesil yaratmak için görevlendirilmiş bir kukladan daha fazlası olmadığını da biliyoruz. ‘Rektör İstifa' sloganlarından duyduğu korkuyla polislerin arkasına saklanan, kameralar karşısında ise türlü şirinlikler sergileyen Melih Bulu, üniversite kapısına vurulan kelepçeyi savunarak ve öğrencilere yönelik saldırıları meşru ilan ederek kim olduğunu göstermiştir. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek" dedi.