21 Eylül 2024 Cumartesi

'Mülteciler ağır sömürü, şiddet ve zulüm koşulları altında yaşıyor'

Sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz, sömürüsüz özgür bir dünya istediklerini belirten Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, tüm dünyada sayıları 120 milyonu bulan mültecinin göç yollarında ve varış yerlerinde ağır sömürü, şiddet ve zulüm altında 20 Haziran'ı karşıladığını kaydetti. 

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 20 Haziran Dünya Mülteciler Gününe ilişkin yaptığı açıklamada, mültecilerin ağır sömürü, şiddet ve zulüm koşulları altında yaşadığını kaydetti. 

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün yeni verilerinin, tüm dünyada sayıları 120 milyonu bulan mültecinin göç yollarında ve varış yerlerinde ağır sömürü, şiddet ve zulüm gördüğünü kaydeden açıklamada, "Kapitalizm, emperyalizm ve partiyarkanın hedefi haline gelen göçmenlerin, Türkiye ve sığındıkları diğer ülkelerde maruz kaldıkları nefret söyleminin, emek sömürüsünün ve erkek şiddetinin siyasi iktidarların ve ortaklarının kirli yüzünü örtmek için bir araç haline getirildiğini biliyoruz" denildi. 

Zorla yerinden edilen ve yeryüzünde güvenli yeni bir yer arayan mültecilerin onurlu yaşam hakkını ve mücadelesini selamlayan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, "Türkiyeli ve göçmen işçiler, kadınlar, LGBTİQ+lar olarak birlikte yaşama irademizi yineliyoruz. Sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz, sömürüsüz özgür bir dünya" ifadesini kullandı.