24 Eylül 2024 Salı

'Muharrem usta' son yolculuğuna uğurlandı

ESP kurucularından, işçi önderlerinden Muharrem Şarklı, yoldaşları ve dostlarının omuzlarında, "60 yıldır işçiliğini yaptığın mücadeleyi zafere ulaştıracağız" sözü ile uğurlandı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) kurucularından ve işçi önderlerinden Muharrem Şarklı, yoldaşları ve dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
 
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Şarklı için ilk olarak Düztepe Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), ESP MYK Üyesi Hatice Deniz Aktaş ve parti yöneticileri ile HDP, DBP, EMEP, SYKP, CHP, 78'liler Derneği ve Antep Borusu Başkanı Bektaş Şarklı ve yöneticilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.
 
ÖTSP: KIZIL BİR NEHİRDİ, HİÇ DURMADI
 
Cemevinde gerçekleştirilen törende ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Bugün hayatını kızıl bir nehir gibi yaşamış Muharrem yoldaşın huzurundayız. Bu kızıl nehir çoğu zaman gürül gürül aktı, yoldaşları onun coşkusuyla devrimci görevlerine sarıldı. Ondan moral buldu. Bu kızıl nehir bazen dağları aşmak zorunda kaldı birçok zorluklarla karşılaştı ama durmadı" denildi.
 
Devrimcilerin yoldaşı, işçilerin ustası olan Muharrem Şarklı'nın, 12 Eylül askeri darbe sürecinde işkence tezgahlarından geçtiğini ve her defasında başı dik çıktığını kaydeden ÖTSP temsilcisi, "90'lı yılların fırtınalı günlerinde yoldaşlarının yanı başında oldu. Ve sonunda kendisinden öncekilerin ulaştığı ölümsüzler denizine ulaştı" diye belirtti. ÖTSP temsilcisi, Şarklı'nın ideallerini mücadelelerinde yaşatacaklarını vurguladı. 
 
ESP: MÜCADELESİNİ KAVGAMIZDA YAŞATACAĞIZ
 
ESP MYK Üyesi Hatice Deniz Aktaş ise şunları belirtti: "Yağmurlu bir gündeyiz, Antep Muharrem ustasınına ağlıyor. Muharrem usta yağmurda, çamurda bazen bir yoldaşına burs bağlamak için, bazen partisinin ihtiyaçlarını karşılamak için yollara düştü. 60'lı yıllardan bu yana birçok devrimci onun elinden geçti. O devrimcileri evinde ve sırtında taşıdı. Biz de onu mücadelemizde taşıyacağız, yaşatacağız. Acımız büyük ama onurluyuz. Mücadelesini kavgamızda yaşatacağız."
 
"Muharrem ustayı ölümsüz kılacak olan onun bize bıraktığı mirası yarına taşımak, onun bir ömür sürdürdüğü örgütlü mücadeleyi genç kuşaklara anlatmaktır" diyen Aktaş, ekledi: "Onun hayatı dilden dile dolaştıkça hep yanı başımızda olacaktır. Bu görev başta onu en yakından tanıyanların görevidir. Muharrem usta bize verdiğin onuru daima gururla taşıyacağız. Daima bizimlesin daima seninleyiz."
 
Konuşmaların ardından Şarklı'nın naaşı omuzlarda cenaze aracına taşınarak, Düztepe Mezarlığı'na götürüldü. Yine omuzlarda taşınan Şarklı, yoldaşları ve dostları tarafından toprağa verildi. 
 
"Devrim işçisi Muharrem Şarklı ölümsüzdür-ESP" ve "Bize verdiğin onuru daima gururla taçlandıracağız-ÖTSP" pankartlarının açıldığı törende, saygı duruşu yapıldı.
 
'HİÇBİR ZAMAN SADECE BİZİM BABAMIZ OLMADI'
 
Songül Şarklı, sonsuzluğa uğurladığı babasına şöyle seslendi:  "Hiçbir zaman bizim babamız olmadı, herkesin derdine koştu, yanında oldu. Belki en az bizim babamız oldu. Ayakizlerinden yürüyebildiysem ne mutlu. Baba Baran yoldaşa, Cebo'ya, Suphi'ye selam söyle. Gözünüz arkada kalmasın. Mücadeleniz sürmeye, bayrağınız dalgalanmaya devam edecek. Yoldaşların zafere taşıyacaklar."
 
Ardından, yoldaşları ve dostları Muharrem Ustanın sevdiği ezgileri söyledi. 
 
Şarklı'nın hapishanede bulunan oğlu Kavgam Şarklı, geç getirildiği için mezarlıkta yapılan törene katılamadı, cemevinde taziyeleri kabul etti. Şarklı'nın ailesi ve yoldaşları üç gün boyunca cemevinde taziyeleri kabul edecek.