16 Eylül 2024 Pazartesi

Müdürlerin madenciyi sendikalı olduğu işten attığına dair ses kaydı

Bağımsız Maden-İş üyesi madencilerin AKP'li Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te direnişi sürüyor. Sendika, Genel Müdür Güncü'nün madenci Demirtaş'ı "sendikalı olduğu için işten çıkarmadık" yalanını, Demirtaş'ın çıkışının verildiği ana ait ses kaydıyla ortaya çıkardı. 

Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, Bağımsız Maden-İş üyesi Erdinç Demirtaş'ı sendikalı olduğu için işten atmadıklarını öne sürmüş, sendikayı yalanlamıştı. Sendika, Güncü'nün yalanlarını iddianın ortaya atıldığından bu yana ortaya çıkarıyor.

Bağımsız Maden-İş, patron Nasıroğlu'nun akrabası olan diğer müdür Sabır Nasıroğlu'nun işçi Demirtaş'ın işten çıkarıldığı ana ait konuşmanın kaydını paylaştı. Nasıroğlu, söz konusu kayıtta önce Demirtaş'ı sendikal faaliyeti durdurması için tehdit etti, sonra da "gönlü olmayan çalışmasın" diyerek çıkardı. 

Sendika daha önce de müdür Güncü'nün yasa dışı şekilde bakanlık verilerinden işçilerin özel olan sendika üyeliği bilgilerine ulaştığını ve madencilikteki insanlık dışı koşulları teşhir etmişti.