20 Eylül 2024 Cuma

Motokurye Akman'ın katiline 24 yıl hapis

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıla düşürülürken, azmettirici baba Orhan Özdemir beraat ettirildi.

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman'ın, motokurye olarak sipariş teslimi için gittiği sırada Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Erdoğan Özdemir ile babası Orhan Özdemir, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, bulunduğu cezaevinden tanık olarak dinlenen Kurtuluş Şen, olaydan önce evine gelen sanık Orhan Özdemir'in, Sultan Durmaz'ın evini kastederek, "Eve bir hamle olmayacak, ne olacaksa o kapının önünde olacak. Aslan gibi evlat yetiştirdim, oğlum her zamanda arkamda" gibi ifadeler kullandığını anlattı.

Orhan Özdemir. ise tanığın yalan söylediğini ileri sürdü.

Ata Emre Akman'ın annesi Zuhal Akman, sanık baba ve oğlunun beyanlarının her aşamada çeliştiğini vurgulayarak, "Sadece Ata Emre değil, burada başkaca Ata Emre'lerin de hayatlarına dokunacak hem hukuki hem de vicdani bir karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Baba Erol Akman da olaylarla hiçbir ilgisi olmayan, Anneler Günü'nde annesinin doğum gününü kutlamak isteyen bir çocuğun yaşam hakkının elinden alındığını ifade etti. Baba Akman, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

TANIK BEYANLARA RAĞMEN AZMETTİRİCİ OLDUĞUNU KABUL ETMEDİ
Avukatların dinlenmesinin ardından tekrar söz verilen Orhan Özdemir, azmettirici olmadığını öne sürdü, böyle bir olay gerçekleştirecek olsa kendi oğlunu değil, çevresinde bulunan başkaca kişileri kullanabileceğini söyledi.

Sanık Erdoğan Özdemir de babasının kendisini azmettirmediğini iddia etti.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN CEZA DÜŞTÜ
Katil zanlısı Erdoğan Özdemir hakkında, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak Özdemir 18 yaşından küçük olduğu için ceza 24 yıla düşürüldü.

Erdoğan Özdemir, ayrıca "ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma" suçundan 1 yıl hapisle cezalandırıldı. Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle 8 aya indirilen ceza, adli para cezasına çevrildi.

AZMETTİRİCİ BERAAT ETTİRİLDİ
Oğlunu "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan yargılanan Orhan Özdemir hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, mahkeme heyeti tanık beyanlarına rağmen baba Özdemir hakkında beraat kararı verdi.