24 Eylül 2024 Salı

MLKP'nin 29. mücadele yılı Qamişlo'da kutlandı

TKŞ, MLKP'nin 29'uncu kavga yılını Qamişlo'da düzenlediği etkinlikle kutladı.

Etkinlik, devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başladı. Ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

'MLKP UMUDU YÜKSELTTİ'
Etkinliğin açılış konuşmasında, 29. kavga yılına hazırlanan MLKP'nin tüm cephelerde kapitalizme, faşizme karşı verdiği mücadeleye dikkat çekilerek, "MLKP Rojava devriminin her kentinde, Güney Kürdistan'da, Rojhilat Kürdistanı'nda, Bakur Kürdistanı'nda, bütün Türkiye kentlerinde, Avrupa'da ve dünyanın dört bir tarafında kızıl bayrağı yükseltti" denildi.

MLKP'nin, ML fikirleri toplum arasında yaydığı, sınıf, gençlik ve kadın özgürlük mücadelesini yükselttiği vurgulandı. Birçok komünist parti umutsuz kalmışken MLKP'nin umudu güçlendirdiğine dikkat çekilen konuşmada; "Çünkü MLKP her yıl toplum içinde köklerini artırıyor. Her yıl işçilerin, gençlerin, kadınların arasında mücadelesini yükseltiyor. Çünkü mücadelemiz kapitalist güçlere karşı" ifadeleri kullanıldı.

MLKP'nin fedai devrimcilik çizgisini her koşulda yükselttiği belirtilen konuşmada, "Ekim devriminin yıl dönümünde yürütülen tartışmalarda, Xiweran saldırılarında, insansız hava aracı saldırılarında, 1 Mayıs için yürütülen tartışmalarda, yoldaşların intikamını almak için cephelerde yapılan intikam eylemlerinde MLKP her yerde hazırdı" denildi.

'ROJAVA DEVRİMİ ORTADOĞU'DA ZAFERİN KAPISI OLACAK'
Konuşmada, şöyle devam etti: "Çünkü MLKP inancını halkından alıyor ve halklarına inanç veriyor. Rojava'da başlayan bu devrim Ortadoğu'da zaferin kapısı olacak. Çünkü biz Marksist Leninist mücadeleyle sosyalizm sistemini toplumda inşa edeceğiz. O inanç halkımızdan geliyor. Çünkü bugün işçi ve emekçilerin, kadınların, genç kadınların ve gençlerin sınıfı gittikçe yükseliyor. Biz Rojava devriminin içinde sosyalizmi gerçekleştireceğiz. Ulusal hakların elde edilmesine rağmen sınıfsal hakların elde edilmemesi bir kez daha gösteriyor. Bu görev de bizlerin omuzlarında. Bu fikri halk arasında daha fazla yaymalı, bunun mücadelesini yürütmeliyiz."

Mücadelenin bedellerle sürdürüldüğü belirtilen konuşmada, "MLKP 29 yıl boyunca bedeller yüzünden hiçbir zaman geri adım atmadı. Verilen bedellerin karşılığı zafer, intikam olacak" denildi.  

"30. mücadele yılında bir kez daha bütün gücümüzü birleştirmeliyiz" denilen konuşmada, "Alanlardan çıkmayacağız. Komünleri bırakmayacağız. Meclisleri bırakmayacağız. Meşru mücadelemizi bırakmayacağız. Zafer bizim olacak" diye belirtildi.  

Etkinlikte TKŞ adına söz alan Abdulhalîm Osman MLKP'nin 29 uncu kavga yılını selamladı. MLKP'nin Rojava devriminin kuruluşundan itibaren devrimin savunmasında ve inşasında yer aldığını hatırlattı. MLKP'nin fedai direniş çizgisine dikkat çeken Osman, işgal saldırıları karşısında, devrimin savunulmasındaki rolünü vurguladı. MLKP'nin Rojava devrimini sosyalizme ilerletme kararlılığını kaydetti.

Osman ardından CKŞ adına söz alan Ekîn Îsyan "MLKP'nin her savaşçısı mücadelesiyle ve direnişiyle özellikle gençler içinde coşkusuyla, yurtseverliğiyle öne çıktı" dedi.

'KOMÜNİSTLER HER ALANDA DİRENGENLİĞİYLE ÖNE ÇIKIYOR'
"Faşist Türk devleti ve işbirlikçileri saldırılarıyla, MLKP'yi bitirmeye, yenmeye, susturmaya çalıştığında karşısına savaşçıları, komünist gençler, komünist hareket çıktı" diyen Îsyan şöyle devam etti: "Siyasi alanda ve askeri alanda ve özgür dağlarda MLKP savaşçıları, Devrimci Komünist Hareket üyeleri direngen duruşuyla, komünistliğini ortaya koydu. MLKP Rojava devriminde yer almayı kendine bir görev olarak gördü. Bu toprakların direngen, yurtsever halkı partinin dayanışmasını, partide bu halkın dayanışmasını istiyordu. Çünkü bugün halkımız ses çıkarırsa, bir duruşu, iradesi olursa partimiz kızıl rengini her dört parça Kürdistan'a ve tüm dünyaya yayabilir."

Konuşmaların ardından 29. yıl pastası kesildi. İkramlar ardından türküler söylendi; çekilen halaylar ve atılan sloganlarla etkinlik bitirildi.