24 Eylül 2024 Salı

MLKP'nin 29. kuruluş yıldönümü Dirbêsiyê'de kutlandı

TKŞ, MLKP'nin 29. yıldönümü dolayısıyla Dirbêsiyê'de kutlama etkinliği düzenledi. Etkinlikte MLKP'nin 29 yıllık tarihinin bedeller ödenerek kazanıldığı vurgulandı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 29. kuruluş yıldönümünü Dirbêsiyê'de kutladı. TKŞ Binası'nda gerçekleşen kutlama etkinliği bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından MLKP'nin mücadele tarihinden kesitler sunulan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Yapılan açılış konuşmasında MLKP'nin tarihinden anlatımlar yapıldı. Birlik Devrimi'nin komünizme yönelik büyük ideolojik saldırıların olduğu süreçte gerçekleştirildiğine kaydedilen konuşmada MLKP'nin Gazi ve Gezi Ayaklanmalarındaki önderlik rolüne dikkat çekildi.

'MLKP 2012'DEN İTİBAREN DEVRİMİN İNŞASINDA VE SAVUNMASINDA YER ALDI'
MLKP'nin Kürdistan'da ayrı bir ülke olma gerçekliği üzerinden seksiyon biçiminde örgütlendiği belirtilen konuşmada şu ifadelere yer verildi: "MLKP, 2010 yılında Medya Savunma Alanları'na gitti. 2012 yılında Rojava'da devrim olunca hızla bu devrimin savunması ve inşasında yer aldı. Serêkaniyê savaşından Kobanê'ye, Efrîn'e, Sîlûk'tan Minbic'e, Rakka'dan Derazor'a savaş cephelerinde yer aldı. Şehitler verdi. Bu devrim, 21. yüzyılın ilk devrimiydi ve bir kadın devrimiydi. Dünya ezilenlerine umut ve ışık taşıyan bir devrimdi."

MLKP'nin Kürdistan'da sosyalist-yurtsever çizgide özgür, bağımsız ve sosyalist bir Kürdistan için mücadele yürüttüğü vurgulanan konuşmada "MLKP bu devrimi sosyalist bir devrime ilerletmeyi tarihsel görev sayar" denildi.

'MLKP/KKÖ ROJAVA DEVRİMİYLE, KADIN DEVRİMİ PERSPEKTİFİYLE İLİŞKİ KURMUŞTUR'
MLKP'nin kadın özgürlük mücadelesi alanındaki gelişme süreci aktarılan konuşmada, "Kadın devrimi anlayışını teorik, ideolojik, örgütsel bir çerçeveye kavuşturmuştur. Parti içinde hep bir kadın örgütlenmesi olmuştu ama 2015 yılında MLKP'nin yarısı olarak Komünist Kadın Örgütü kurulmuştur. Rojava devrimiyle, kadın devrimi perspektifiyle ilişki kurmuştur" denildi.

Kutlamada konuşma yapan TKŞ temsilcilerinden Xalid Porê, "MLKP'nin işçilerin, emekçilerin, kadınların, ezilenlerin, inkarcı sömürgecilik boyunduruğu altında tutulan Kürt halkının partisidir" dedi.

'ROJAVA DEVRİMİMİZİ ORTADOĞU BÖLGE DEVRİMİNİN BİR KAPISI YAPACAĞIZ'
MLKP'nin ezilenlerin nerede bir mücadelesi varsa kendi mücadelesi olarak gördüğünü ve ona göre ilişkilendiğini ifade eden Porê "29 yılda büyük bedeller ödeyerek büyük mücadeleler yürütmüştür. MLKP bir şehitler partisidir. MLKP'in ilk şehidi Erdal Balcı'dan bugüne onlarca yoldaşımız mücadele ederek şehit düşmüşlerdir" dedi.

Rojava'da şehit düşen MLKP savaşçılarını anan Porê "Onların yerleri asla boş kalmayacak. İdeallerini gerçekleştireceğiz. Onların bize açtıkları aydınlık yoldan yürüyeceğiz, Marksizm ve Leninizmin bayrağını bu topraklarda yükselteceğiz. Rojava devrimimizi Ortadoğu bölge devriminin bir kapısı yapacağız" dedi.

Kutlama etkinliği "Disa disa serhildan sosyalist Kurdistan" sloganlarıyla sona erdi.