25 Eylül 2024 Çarşamba

MLKP: Tüm varlığımızla savaşarak İbrahimlerin, Denizlerin, Mahirlerin anılarını, ideallerini yaşatacağız

İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerini anan MLKP MK'si, '71 devrimci kopuşun devrimciliğin öncüsü olduğunu vurguladı. '71 devrimci kopuş ve atılımını örgütleyen önderlerin cüret ve feda ruhuyla savaşarak sözlerini mühürlediğinin altını çizen MLKP MK'si, "İbrahimlerin, Denizlerin, Mahirlerin kan ve can pahasına yarattıkları devrimci anlayış ve gelenekleri yüksekte tutma ve geliştirme eylemimizi her ne pahasına olursa olsun sürdürecek; Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin zaferi için tüm varlığımızla savaşarak, anılarını ve ideallerini yaşatacağız" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, Mayıs şehitlerini andı. '71 devrimci kopuşunun devrimciliğinin ölçüsü olduğunu vurgulayan MLKP MK, "Yolumuz devrim için her şeyini feda edenlerin yoludur" dedi.

'DEVRİMİN ZAFERİ SİLAHLI POLİTİKA YAPAN BİR ÖNCÜ MÜFREZEYİ GEREKTİRİR'
MLKP MK'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Devrim, egemenler ve devletleriyle ideolojik, siyasi ve iktisadi mücadeleler içinde serpilip gelişen, sınıfsal, ulusal, cinsel ve değişik tipte toplumsal çelişkilerin oluşturduğu fay hatlarının harekete geçtiği devasa bir toplumsal altüst oluştur. Devrimin zaferi, mücadelenin yasal, yasadışı, barışçıl, devrimci kitle şiddeti ve silahlı biçimleriyle politika yapan bir öncü müfrezeyi gerektirir. Yasadışılık, devrimci kitle şiddeti ve silahlı savaşım konusunda özgür olmayan, yasal ve barışçıl biçimlere prangalı bir partinin adı ve iddiası ne olursa olsun, devrimi örgütleyecek, egemen devlet makinasını yerle bir edecek bir pratik geliştirmesi imkansızdır. 20. asır bunun tek bir istisnasına bile şahit olmadı.

'CÜRET VE FEDA RUHUYLA SAVAŞARAK SÖZLERİNİ MÜHÜRLEDİLER'
"71 devrimci kopuş ve atılımını örgütleyen önderler bu gerçeğin kılavuzluğunda harekete geçtiler. THKO, THKP-C ve TKP-ML, Mustafa Suphi ve ondört yoldaşın katledilmesinden sonra TKP'de egemen hale gelen, devrimi bilinmez bir geleceğe havale edip, burjuvaziye muhalefetle yetinme temelindeki çizgi ve zihniyete; Kruşçev-Brejnev modern revizyonizminin yörüngesinde gelişen yasalcılığa, reformizme, parlamentarizme ve pespaye 'barışçıl yol', 'barışçıl geçiş' afyonuna karşı cepheden bir mücadele içinde doğdular. Silahlı eylemlere girişerek egemen sınıflarla, devletle, burjuva partiler ve kurumlarla tüm köprüleri attılar. Verili bilinç, birikim ve kavrayışları temelinde Türkiye ve Kürdistan devriminin özgün yolunu aradılar. Söz-eylem tutarlılığı, devrimci iradenin etkin bir güce dönüştürülmesi, adanmışlık, devrimci cüret, feda ruhu, halk sevgisi, yoldaşlık kuvveti '71 devrimci hareketinin ortak nitelikleriydi. Kızıldere'de simgelendiği biçimiyle, henüz düzeyine ulaşılamayan devrimci yoldaşlık örnekleri yarattılar. Güç, hazırlık, donanım ve deney yetersizliğine karşın 12 Mart faşist askeri darbesine ve yarı-askeri faşist diktatörlüğe karşı cüret ve feda ruhuyla savaşarak sözlerini mühürlediler.

'71 DEVRİMCİ HAREKETİNDEN ÖĞRENMEK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ'
"Geçmişte devrimci hareket içinde ayrı birer parti ve örgüt olmalarının temel gerekçesi olan özgün politik çizgilerini uygulama konusunda devrimci ısrar, kararlılık ve fedakarlık sergilemiş sınırlı sayıdaki devrimci parti ve grup içinde son yıllarda ortaya çıkan yalpalama, hatta irade kaybı ve daha da önemlisi fiili durumun kafalarda meşrulaştırılması ve yasal devrimcilik zihniyetinin alan genişletmesi tehlikesi '71 devrimci kopuşunun kazanımlarını sahiplenme sorununu yeniden güncel hale getirmiş bulunuyor. İllegalite koşullarında ve tekniklerinde ortaya çıkan belirleyici değişiklikler, düşmanın sınır tanımaz terörü, hava araçlarıyla istihbarat ve saldırıda elde ettiği önemli avantajlar gibi etkenlerin toprağında gelişen bu tehlikeye karşı 71 devrimci hareketinden öğrenmek bugün her zamankinden daha önemlidir.

"1971'den 1973'e, haziran, şubat, mart, ocak gibi, mayıs da '71 devrimci kopuş ve atılımına önderlik edenlerin, ona hayat verenlerin destanlarıyla örülüdür.

'TÜM VARLIĞIMIZLA SAVAŞARAK ANILARINI VE İDEALLERİNİ YAŞATACAĞIZ'
"TİP ve TKP'de odaklanan reformizmden, parlamentarizmden, barışçıl geçiş afyonundan; Mihri Belli ve Hikmet Kıvılcımlı'nın odağında durduğu yasal devrimcilik zihniyet ve pratiğinden kopuşarak '71 devrimci atılımını örgütleyen, ona kan ve can veren Mayıs şehitlerini, İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alpaslan Özdoğan ve Niyazi Yıldızhan yoldaşları devrimci harekete kazandırdıkları ideolojik ve siyasi ölçülere, değerlere sımsıkı bağlılıkla ve sevgiyle anıyoruz. Onların kendilerinin ardından savaşımı sürdüreceklere ve sonraki kuşaklara devrettikleri söz-eylem tutarlılığı, devrimci iradenin etkin bir kuvvete dönüştürülmesi, devrimci cüret, adanmışlık, feda ruhu, halk sevgisi, yoldaşlık sevgisi ve devrimci yoldaşlık nitelikleri rehberimizdir. İbrahimlerin, Denizlerin, Mahirlerin kan ve can pahasına yarattıkları devrimci anlayış ve gelenekleri yüksekte tutma ve geliştirme eylemimizi her ne pahasına olursa olsun sürdürecek; Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin zaferi için tüm varlığımızla savaşarak, anılarını ve ideallerini yaşatacağız."