4 Ekim 2024 Cuma

MLKP: Rosa, Karl ve Lenin'in izinden yürüyor, Berlin'de buluşuyoruz

MLKP Almanya Örgütü, Rosa Luxemburg ve Karl Liebkneck için 10 Ocak günü Berlin'de yapılacak yürüyüşe katılacaklarını duyurdu. "102. yılında Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Lenin'in anılarına bağılılık sözümüzü yinelemek için 10 Ocak'ta, Berlin'deyiz" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Almanya Örgütü ve MLKP/Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ), yazılı açıklama yaparak 102. yılında Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht için Berlin'de düzenlenecek yürüyüşe katılacaklarını söyledi.

Açıklamada, "'Görev başında, sokak çatışmasında ya da bir darağacında ölmek isterim' diyerek, sosyalizm davasına adadığı yaşamında bir kartal gibi hep yükseklerden uçan, hapislik, sürgün gibi sonuçları devrimciliğin olağanlığı olarak gören, kadın önder Rosa Luxemburg, ve devrimin bilgeleri, sınırsız emekçileri, Karl Liebknecht ve Lenin'i anıyoruz" denildi.

Emperyalist küreselleşme sürecinde, Covid-19 pandemisinin de ortaya çıkması ile birlikte kapitalizmin krizinin daha fazla derinleştiği, işçi ve emekçilerin, yoksulluk ve geleceksizlikle karşı karşıya bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Onların ışıltılı yolunu izleyen komünistler olarak; kapitalist düzene karşı mücadelenin en ön safında yer alarak, sömürüye, cinsel eşitsizliğe, ulusal baskılara karşı dünyanın her yerinde mücadeleyi büyütüyoruz.
İşçi sınıfının, ezilen insanlığın önderlerinin ayak izlerine basarak, bedeller ödeyerek yürüyoruz. Baran Serhatlar, İvanalar, Sibeller, Yelizler, Koraylar olup, mücadele kararlılığımızı yineliyoruz. Medya savunma alanlarında, Türkiye ve Kürdistan kentlerinde, Rojava'da, Avrupa'da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde tüm güç ve olanak eşitsizliğine rağmen işçi ve emekçilerle omuz omuza vererek, mücadeleyi büyütüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mücadelenin orta yerinde ve zafere kadar dövüşeceklerini kaydeden MLKP, "İşçi sınıfının sosyalist önderleri Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht'i anacağımız yürüyüşte yerimizi alarak sömürü düzenine karşı isyanımızı haykıralım; onlara bağlılık ve mücadele sözümüzü yineleyelim" denilerek 10 Ocak günü Berlin'de yapılacak yürüyüşe çağrı yapıldı.