24 Eylül 2024 Salı

MLKP’nin 27. yılı Dirbêsiyê’de kutlandı

Komünist öncünün 27. kuruluş yıldönümü Dirbêsiyê'de yapılan etkinlikle kutlandı, MLKP'nin ateş altındaki yürüyüşünü sürdürdüğü belirtildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dirbêsiyê kentinde düzenlediği etkinlik ile komünist öncünün 27. yılını kutladı.

Şehit Zevin Parkı’nda düzenlenen etkinlikte alana "10 Eylül’ün yolunda mücadelemizi büyüteceğiz" yazılı pankart ve şehit fotoğrafları asıldı.

2019 yılında Serêkaniyê’de ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi Baran Serhat ve tüm Rojava şehitlerini anan Beritan Asya, "Komünist öncü, 10 Eylül 1994’ten bu yana büyük bedeller ve feda ruhuyla dört parça Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da 27 yıldır ateş altındaki yürüyüşünü sürdürüyor" dedi.

'SERKAN TOSUN YOLDAŞIN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'
Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadelenin önemine vurgu yapan Asya, "Devrimler büyük bedellerle kurulur. Nasıl ki bugün yüzlerce yoldaşımız özgür dağlardan Rojava’ya, Kuzey ve Güney Kürdistan’a kadar ihanete karşı direniyor, onur bayrağını yükseltiyorsa komünist öncünün gerçeği de budur. Direnişi büyütüyoruz" şeklinde konuştu.

Faşist Türk devletinin ezilenlerin iradesini kırmak ve işgali genişletmek istediğini belirten Asya, Ortadoğu halklarına şu çağrıyı yaptı: "Rojava devriminin savunulması, Kuzey ve Doğu Suriye’ye sahip çıkılması bütün ezilenlerin iradesine sahip çıkmaktır. Düşmanımız özel savaşla, iktisadi ve askeri savaşla yani her alanda bizi boğmak istiyor. Buna karşı cevabımız emeğin ve iradenin sahibi olan kadınların cevabıdır. Halkların geleceği olan gençlerin cevabıdır. Ne kadar ağır bedel gerekirse gereksin devrimimizi, irademizi, onurumuzu koruyalım. Kanımızın son damlasına kadar, Rojava’daki ilk şehidimiz Serkan Tosun yoldaşın yolundan yürüyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz."

'TEK BİR YOLUMUZ VAR, DİRENİŞ VE MÜCADELE'
Etkinlikte TKŞ adına konuşan Xalid Pore, MLKP’nin 27. yılını selamladıklarını dile getirdi. Pore, "10 Eylül en çok işçi ve emekçilere kutlu olsun. Çünkü MLKP en çok proleteryanın, ezilenlerin partisidir. Bu yüzden bizlerde bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Kürdistan halklarını savunacağız. Bunun için örgütleneceğiz" dedi. Emperyalist devletlerin tüm halkların düşmanı olduğunu belirten Pore şunları vurguladı: "Tek bir yolumuz var, o da direniş ve mücadeledir. Kürdistani tüm partiler işgale karşı direnmeli, devrime sahip çıkmalı."

Pore konuşmasının sonunda şehitlerin yolunda devrimi ve mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü verdi.

Etkinlikte söz alan Birlik ve Demokrasi Partisi (PYD) Dirbêsiyê Eşbaşkanı Mihammed Xelef de MLKP'nin 27. yılını kutladı. Türk devletinin nerede bir halk iradesi varsa oraya saldırdığını kaydeden Xelef, Rojava devriminin işgal saldırılarına rağmen sürdüğünü belirtti. Xelef, "Türk devleti şuan özel savaş yürütüyor. Düşman gücünün yetmediği, karşısını bastıramadığı yerde psikolojik savaş yürütmeye başlar. Ülkenin boşaltılması ve demografinin değiştirilmesi için çabalar da bu savaşın bir parçasıdır" dedi.

Etkinlik konuşmaların ardından havai fişek ve sinevizyon gösterileri ile devam etti. Etkinlik müzik ve halaylarla sona erdi.