3 Ekim 2024 Perşembe

MLKP MK'dan Kasım şehitler ayı açıklaması: Bayraklarınız ellerimizde

Kasım şehitler ayı dolayısıyla açıklama yapan MLKP MK, "Partimizin gelişimi için en yüksek fedakarlığı göstermiş ölümsüzlerimizi sevgiyle, hasretle, bağlılıkla selamlıyor, anılarına layık olmak için tüm varlığımızla dövüşeceğimize söz veriyoruz" diye belirtildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), Kasım şehitler ayı dolayısıyla "Bayraklarınız ellerimizde! Kavgamız her yerde sürüyor yoldaşlar" başlıklı açıklama yaptı.

2020/07 sayılı 1 Kasım 2020 tarihli açıklamada şunlar kaydedildi:

"İnsanlık onuru, hepinizi, işçiyi patrona, yoksulu zengine, kadını erkeğe, ezileni ezene kul eden çarkları kırmaya çağırıyor.

"İnsanlık onuru, hepinizi, dünyanın bir ekolojik yıkıma sürüklenmesine dur demeye çağırıyor.

"İnsanlık onuru, hepinizi, açlıktan ölen çocukların, hayatlarını göç yollarında, denizlerde kaybeden göçmenlerin çığlığına yankı olmaya çağırıyor.

"İnsanlık onuru, hepinizi, başka ülkelerdeki zenginlikleri yağmalamak, başka halkları boyunduruk altına almak için yürütülen haksız savaşlara, işgallere set olmaya çağırıyor.

"İnsanlık onuru, hepinizi, bilim ve teknolojinin bugünkü seviyesinde emekçi insanlığı korona virüslerin esaret ve cellatlığına teslim eden kapitalist canavarlığa karşı harekete geçmeye, yeni bir dünyanın, yeni bir yaşamın kapılarını açmaya çağırıyor."

Kasım ayı boyunca, bütün bunlar uğruna son nefeslerine kadar dövüşen kadınları, erkekleri, LGBTİ+'ları, kavganın öncülerini anan MLKP MK, "Şehitliklerde, faşizmin kaybettiği bedenlerinin anısını taşıyan yerlerde, kurşunlandıkları sokaklarda, caddelerde, üst geçitlerde; devrimciler, antifaşistler olarak bir araya geleceğimiz zindan hücrelerinde, evlerde, kitle mekanlarında anmalar düzenliyoruz. Denizlere, ırmaklara, göllere onlar için çiçekler bırakıyoruz. Ailelerini, yakınlarını ziyaret ediyoruz. Yaşamlarını, mücadelelerini, yazılarını, kitaplarını, mektuplarını okuyor, tartışıyor, ezgilerde, marşlarda yadigar kalan seslerini dinliyoruz. Anılarına şiirler, öyküler, yazılar, besteler üretiyor, resimlerini çiziyoruz. Fotoğraflarını taşıyan afişler asıyor, adlarını duvarlara, pankartlara nakşediyoruz. Ve en önemlisi, kuşatılmış üslerde, işkencehanelerde, sokaklarda, meydanlarda, dağ doruklarında, savaş cephelerinde, zindanlarda birer kavga çağrısı olarak bayraklaşan; örgütlü yaşamları, politik çalışmaları bir hastalık veya trafik kazasıyla son bulan yoldaşlarla, devrimci ve antifaşist yoldaşlarla yaşam ve pratiğimizi tartışıyor, onlara hesap veriyoruz" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Anma çalışmalarına katılarak, ölümsüzler adına üretimlerde bulunarak, onların yaşam öykülerini ve ideallerini arkadaşlarınızla, dostlarınızla, yakınlarınızla paylaşarak, adaletsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe, onurlu, özgür ve mutlu bir yaşam hakkının gaspedilmesine karşı savaşımı güçlendirin. İnsanı bir makinaya dönüştüren kapitalizme karşı, insani değerleri ve insanlık onurunu yükseltin.

"Partimiz, ölümsüzlerin ideallerine, onların sömürüye, zulme, insanın insana kulluğuna, hayatın, onu yaratan işçi sınıfına ve emekçilere zehir edilmesine karşı yürüttüğü mücadeleye adanmıştır. 'Zafer ya da fiziki yok oluş' dışında bir seçenek tanımayan varoluşu nedeniyledir ki, Mustafa Suphi'den Koray Aspir'e elden ele geçerek dalgalanmayı sürdüren devrim bayrağı bugün de yükseklerdedir. Ölümsüzlerimizden devraldığımız bayrağı, bedel kapılarından geçerek, zafer kapılarına ulaştırmak için tüm gücümüzle savaşmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bunun, adları ve anıları bizimle birlikte savaşmayı sürdüren, kavgamıza öncülük eden ölümsüzlerimize bağlılığın tek gerçek ölçüsü olduğunu biliyoruz.

"Paramazlardan günümüze, ezenlere ve sömürenlere karşı mücadelede şehit düşmüş değişik parti ve örgütlerden devrimci ve antifaşist yoldaşlar ile devlet ve sivil faşistler tarafından katledilmiş yazarlar, sanatçılar, aydınlar önünde sevgiyle, minnetle ve anılarına bağlılıkla eğiliyoruz. Onlara ve halklarımıza karşı borçlarımızın bilincindeyiz.

"Bir kez daha haykırıyoruz ki, faşist düşman ne yaparsa yapsın, işçi sınıfının öncü müfrezesi ve devrimin feda bölüğü olan partimizi durduramayacaktır. İşçilerin, kadınların, gençlerin, yoksulların, emekçilerin, ezilenlerin bağrında, onların, çalışma ve yaşam koşullarıyla bağlı istekleriyle, sınıfsal, ulusal, cinsel kapsamlı talepleri, sorunları ve özlemleriyle sımsıkı bağlı bir mücadele yürüten MLKP, yeni kuvvetlerle güçlenmeye, kendini yeni savaşım koşullarına göre örgütlemeye devam edecektir.

"Partimizin gelişimi için en yüksek fedakarlığı göstermiş ölümsüzlerimizi sevgiyle, hasretle, bağlılıkla selamlıyor, anılarına layık olmak için tüm varlığımızla dövüşeceğimize söz veriyoruz."