4 Ekim 2024 Cuma

MLKP dava tutsakları destek açlık grevine başlıyor

MLKP dava tutsakları, hapishanelerde süren açlık grevlerine destek için 7 Ocak'ta itibariyle 5 günlük açlık grevine başlıyor.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) dava tutsakları 5 günlük açlık grevine başlıyor. MLKP dava tutsakları adına açıklama yapan Zeynep Yeter ve Deniz Aytaç, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilsin" çağrısında bulundu.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için 27 Kasım'da başlatılan açlık grevi direnişini selamlayan MLKP tutsakları, "Teslim alma çabalarını her defasında direnişle boşa düşüren Kürt halkı bu direnişiyle önderleri Abdullah Öcalan üzerindeki baskı ve tecrit politikasını boşa çıkaracaktır" dedi.

MLKP dava tutsakları, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevine destek olmak için 7 Ocak'tan itibaren 5 günlük açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. 

Açıklamada, "Sömürgeci, faşizmin baskı ve tecrit politikalarını birleşik direnişle yeneceğimize inanıyor, halklarımızı süren açlık grevi direnişine omuz vermeye çağırıyoruz" denildi.