24 Eylül 2024 Salı

MKP 4. kongresini gerçekleştirdi

Maoist Komünist Parti (MKP), 4. kongresini gerçekleştirdiğini açıkladı.
Maoist Komünist Parti (MKP), 4. kongresini gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
Kongrelerinin gerçekleştirilmesinin AKP-MHP faşizmire bir meydan okuyuş anlamına geldiğini belirten MKP, "4. Kongremiz, devrim doğrultusunda ileriye doğru atılmış bir adım, örgütsel politika ve görevlerde devrimci rotanın yeniden teyit edilmesidir" dedi.
 
Geride kalan sürecin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Başarısızlıkların kaynağında yatan nedenlerin, esasta ideolojik-teorik-siyasi çizgi zemininden bağımsız olarak, kadro, örgütsel güç ve örgüt/parti bilincindeki zayıflıklardan ileri gelen örgüt/örgütlenme ve örgütsel çalışmalar pratiğindeki sorunlardan kaynaklandığını tespit ederken, bunun birinci dereceden sorumluluğunun merkezi önderlikte olduğuna işaret etmiştir."
 
"Yeni dünyanın kurulması" için mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını belirten MKP, "Emperyalist dünya gericiliğine emanet edilmiş dünya kabul edilemezdir. Yeni Dünya’nın kurulması kaçınılmazdır. Bu kaçınılmaza varmak için devrimci değiştirme eyleminde bulunmak zorunludur!  Son söz daha söylenmiş değildir! 4. kongremiz bu bilinçten hareket eder" diye belirtti.