25 Eylül 2024 Çarşamba

MKGP: Melike ve Ruken serbest bırakılsın

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tutuklanan gazeteciler Melike Aydın ve Ruken Demir'e ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu hukuksuzluktan biran evvel geri dönülerek, gazeteci arkadaşlarımız Melike ve Ruken'in serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir" dedi. 

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 12 Kasım günü İzmir'de gözaltına alınan Jin News Muhabiri Melike Aydın ve Mezopotamya Ajansı Muhabiri Ruken Demir'in tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dün adliyeye sevk edilen gazeteci arkadaşlarımız Ruken ve Melike 'örgüt adına faaliyet yürütmek' iddiasıyla çıkarıldıkları 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandığı belirtilerek, gazetecilik faaliyetleri ve bu temelde gerçekleştirdikleri telefon görüşmeleri gerekçe gösterilerek üyelerimiz tutuklanmıştır. Özellikle son dönemde kadına yönelik başlatılan cadı avının bir devamı niteliğinde olan bu tutuklamaların hiçbir hukuki yanı yoktur. Tamamen siyasi vesayetle gerçekleşmiştir.

"Haber verme-alma ve ayrıca düşünce ve fikir özgürlüğü konusunda yeni hazırlanan yasalar, bu tutuklamalarla bir kere daha görülmüştür ki sadece kağıt üzerinde kalacak, uygulamaya geçirilmeyecek göstermelik adımlardır.

"Bizler Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak bu hukuksuzluktan biran evvel geri dönülerek, gazeteci arkadaşlarımız Melike ve Ruken serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Arkadaşlarımız mesleklerinin gereğini yapmıştır."