22 Eylül 2024 Pazar

MKGP: Gazeteci Beritan Canözer ve kadınları serbest bırakın

Diyarbakır'da gazeteci Beritan Canözer ve çok sayıda kadının gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan MKGP, kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Diyarbakır'da gazeteci Beritan Canözer ve aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kadının gözaltına alınmasına dair yazılı açıklama yayınladı.

İktidarın kadına dönük saldırılarının devam ettiğine değinilen açıklamada, "Direnen, hakkını talep eden, kazanımlarını korumak için alanları terk etmeyen kadın profilini, kendi bekası için bir tehdit olarak gören iktidarın ve onun yargısının; geçmiştekilere benzer şekilde bugün de kadınlara dönük operasyonlarını sürdürmesi beklenmeyen bir durum değildi elbette. Özellikle Kürt kadınına dönük sistematikleşen bu kadın düşmanı saldırılarda hedef alınanlar arasında gazeteci kadınlar da bulunuyor" denildi.

Açıklamada, Canözer'in kadın haberciliğinin sürdürücülerinden biri olduğuna değinilerek, "Tam da bu sebeple hedef haline geldi. Henüz 2 Nisan'da Van'da 4 arkadaşımız tahliye edilmişken, üzerinden 2 gün dahi geçmeden bir başka arkadaşımız gözaltına alındı. MKGP olarak bu saldırılara yanıtımız, eril zihniyeti, eril yargıyı, eril iktidarı daha fazla teşhir etmek olacaktır. Baskılar bize geri adım attıramayacak, aksine haklılığımızı daha da pekiştirmektedir" ifadeleri yer aldı.

MKGP, açıklamanın devamında Canözer ve gözaltına alınan tüm kadınların derhal serbest bırakılmasını talep etti.