20 Eylül 2024 Cuma

Milas köylüleri: Köyümüze yaklaşmanıza izin vermeyeceğiz

Milas'ta köylüler, Akbelen Ormanında ağaçları keserek maden faaliyetini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Enerji Şirketi'nin zeytinliklere yakın bir bölgede çalışma yapmasına tepki gösterdi.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanında maden faaliyetlerine devam eden Yeniköy-Kemerköy Enerji Şirketi'nin zeytinlikleri bölgeden taşımak istemesine tepkiler sürüyor. İkizköy, Karacahisar ve Çamköy köylüleri, şirketin yarattığı tahribata karşı bir araya geldi.

'KÖYÜMÜZÜ TALAN ETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Karacahisar'da yapılan buluşma sonrası konuşan İkizköylü Esra Işık, yangını fırsata çeviren şirketin "ikiyüzlülük" yaptığını söyledi. Şirketin bir sonraki süreçte zeytinleri hedef alacağını belirten Işık, "Köyümüze bir adım daha yaklaşmanıza, topraklarımızı, zeytinlerimizi, köylerimizi talan etmenize asla izin vermeyeceğiz" dedi.

'ŞİRKET ZEYTİNLİKLERDEN KURTULMANIN PEŞİNDE'
Yasaya göre zeytinliklere 3 kilometre yakın bir noktada maden çalışması yapılamayacağını hatırlatan Işık, "Zeytinlere sahip çıkması gerekenler koltuklarında uyurken, şirket bir fırsat yaratıp önüne çıkan zeytinliklerden kurtulmanın peşinde. Bunun için kirli oyunlar oynuyor. Madenin büyümesine engel olan zeytinleri, zeytinliği yanan köye taşıma vaadiyle köylüleri ikna etmeye çalıştığını duyuyoruz. Böylelikle başka bir köyün mağduriyetini kullanarak, yok edeceği 30'a yakın köyü ve biz yüzlerce köylünün mağduriyetini örtbas etmeye çalışıyorlar. Taşımak istedikleri zeytinlerin yeniden tutması, meyve vermesi, eski verimli gücüne kavuşması imkansız denecek kadar zor" ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLER KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR
Köylülerin de karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını aktaran Işık, "Buna hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Yıllardır aynı yörede birlikte yaşadığımız, birlikte ürettiğimiz insanlarla bizi karşı karşıya getiremeyeceksiniz. Maden ile dayandığınız, tehdit ettiğiniz zeytinlerimize, topraklarımıza girmenize asla izin vermeyeceğiz. Pis ellerinizi üzerimizden çekin, yaşamlarımızı rahat bırakın" diye konuştu.