4 Ekim 2024 Cuma

Mersin'den Boğaziçili öğrencilere destek

Mersin'de bir araya gelen üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesili öğrencilere destek açıklaması yaptı. Açıklamada, "Üniversite öğrencileri olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin talepleri, bizim de taleplerimizdir" diye belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor. Mersin'de bir araya gelen üniversite öğrencileri Boğaziçili öğrencilere destek açıklaması yaptı.

Kent Meydanında yapılan açıklamayı öğrenciler adına Hasan Tekin okudu. Tekin, rektör atamalarının iktidarın üniversiteleri kendi politik ihtiyaçları ve sermayenin çıkarlarına göre dönüştürme gayesiyle yapıldığını belirterek, rektör atamaları, baskılar ve saldırılar ile üniversiteler özgür düşünceden ve demokratik yapıdan uzaklaştırıldığını söyledi.

Tekin, üniversite öğrencileri olarak, üniversitelerin tüm bileşenlerinin ortak mücadelesiyle bu baskı ve saldırıların karşısında durduklarını ifade etti.

Tekin, "Bizler üniversite öğrencileri olarak üniversitelerimizin değerlerini sahipleniyor, dün olduğu gibi bugün de atanmış rektörlerin, tüm bileşenleriyle üniversitelerin üstündeki baskıların ve kampüslerdeki polis şiddetinin karşısında yer alıyoruz" diye vurguladı. Tekin, "Üniversiteleri arka bahçesine dönüştürmeye çalışan iktidara ve yaptıklarına karşı mücadele edeceğiz, kayyum-yandaş rektörlere geçit vermeyeceğiz. Üniversite öğrencileri olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin talepleri, bizim de taleplerimizdir. Rektörler; öğrencisi, akademisyeni ve emekçileriyle üniversitenin tüm bileşenlerinin ortak iradesiyle seçilmelidir" diye kaydetti.

Eylemde konuşan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Mert Kızılyamaç da gözaltı ve gözaltında yaşanan şiddete tepki göstererek, "kayyum rektör istemiyoruz" dedi.