22 Eylül 2024 Pazar

Mersin Kadın Platformu: AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Gültak'ı teşhir ediyoruz

8 Mart Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları için AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Gültak tarafından haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılan 3 kadının yanında olduklarını kaydeden Mersin Kadın Platformu, "Kral çıplak demeye devam edeceğiz" dedi. 

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Gece Yürüyüşü'ne katılan 3 kadının AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak tarafından 31 Mart'ta işten çıkarılmasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi'nde düzenlediği açıklamayla tepki gösterdi.

"İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Koruma aklama yargıla", "Devletin politikası faili korumak değil kadın cinayetlerini önlemektir" dövizlerinin taşındığı açıklamaya, çok sayıda kadın katıldı. Platform adına basın metnini okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, 3 kadının Mersin'de 8 Mart'ta yapılan yürüyüşe katıldıkları için işten çıkarıldıklarına değinerek, bu olayın İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden zihniyetin bir parçası olduğunu belirtti.

Şöfer, belediye şirketi müdürünün, "Belediyeye mi sordun doğururken? Evinde otur, çocuğuna bak o halde" dediği çocuk gelişim uzmanı olan Fatma Kılıç, Berivan Akın ve 2018'de haksız gerekçelerle işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla görevine iade edilen Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde peyzaj teknikeri olan Şükran Tamir'in yanında olduklarını kaydetti.

Özellikle salgın döneminde "Kod 29" ile işçilerin işlerine son verildiğini ifade eden Şöfer, bu yönteme başvurarak emekçileri işten çıkaran tüm kurumların suç işlediğini vurguladı. Mersin Kadın Platformu olarak, bu haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında susmayacaklarını kaydeden Şöfer, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızla birlikte bu haksızlığa karşı direneceğiz. Yılmadan ve usanmadan kadın düşmanlarını teşhir etmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni fes ederek kadına yönelik şiddete alenen yol verenleri ve 8 Mart Kadınlar Günü'nde Feminist Kadın Yürüyüşü'ne katıldıkları için 3 kadın arkadaşımızı işten çıkaran Akdeniz Belediyesi'ni ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak'ı kamuoyuna şikayet ediyoruz. Kral çıplak ve biz bu çıplaklığı usanmadan, korkmadan yüzünüze karşı söylemeye devam edeceğiz."