6 Ekim 2024 Pazar

Mardin Hapishanesi'nde 2 tutuklu Covid-19 sebebiyle hastaneye kaldırıldı

Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde koronavirüs vakalarının arttığına dair haberler üzerine baro yönetimi, yaptığı görüşmeler sonucunda 200'e yakın tutuklunun virüse yakalandığını açıkladı. Durumu ağırlaşan 2 tutuklunun hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığı yönündeki haberler üzerine Baro İnsan Hakları ve Cezaevi Komisyonu, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, avukatların aldıkları haberler üzerine müvekkilleri ile görüşmeler gerçekleştirdiği ve edindikleri bilgilere göre; çoğunluğu adli tutuklular arasında olan vaka sayılarının 200'e yaklaştığı belirtildi. Açıklamada ayrıca test sonucu negatif olan tutuklular ile pozitif olan tutukluların bir arada tutulduğuna yer verildi. Kronik hastalığı olan 2 tutuklunun durumunun ağır olduğuna dikkat çekilen açıklamada, gardiyanların giymeleri gerektiği koruyucu kıyafetleri giymedikleri, kapalı görüş yapan avukatlara ise koruyucu kıyafet giyme zorunluluğu uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada tutukluların sağlık hizmetine erişiminin sağlanması, barınma ve beslenme koşullarının uygun hale getirilmesi gerektiği belirtilerek, tutukluların temel hak ve hürriyetlerine ilişkin sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı.

2 TUTUKLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; tutuklu yakınları ve avukatlarından alınan bilgiye göre, kronik hastalığı olan 2 tutuklu durumlarının ağırlaşması üzerine hastaneye sevklerinin yapılarak, yatışlarının yapıldığı öğrenildi.