23 Eylül 2024 Pazartesi

Mannheim'da devrim şehitleri anıldı

Mannheim'da "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla devrim şehitleri anıldı.

Almanya'nın Mannheim kentinde "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla devrim şehitlerini anma gecesi düzenlendi.

Anma gecesi saygı duruşuyla başladı, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

MLKPKKÖ adına yapılan konuşmada Avrupa ve dünyadaki mücadeleyi güçlendirme çağrısı yapıldı. Konuşmada, "Süreç bizden yana. Partimiz MLKP ölümsüzlerimizin bize bıraktığı idealleri devam ettiriyor" denildi.

Konuşmanın devamında "Antifaşist mücadeleyi daha fazla büyütmek hepimizin görevidir. Bedel kapılarından geçmek zorundayız ve geçiyoruzda. Tüm kahramanlarımız 'Faşizmi yıkalım, özgürlüğü kazanalım' şiariyla bedel kapılarından geçti. Birleşik devrimin zafer taminatı oldular" ifadeleri kullanıldı.

Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada ise "İrfan Çelik, Süleyman Yeter'le süren ölümsüzler kervanı Ayşe Deniz, Suphi Nejat, Hüseyin Akçiçek, Yeliz Erbay ve Bayram Namaz ile devam ediyor" diye kaydedildi. Konuşmada, Avrupa'da yaşanların devrimci tutsakların sesi olmaya, tutsaklarla maddi manevi dayanışma içerisinde bulunması çağrısı yapıldı.

Anmaya PKK şehidi Cemal Yıldız'ın ailesi, DKP şehiti Eylem Ataş'ın ailesi, MLKP şehitleri Hüseyin Duman ve Süleyman Yeter, TKP/ML şehiti Muharrem Horoz yakınları ve Maraş katliamında yaşamını yitiren Hüseyin Toklu'nun yakınları da katıldı.

Anmada HDP adına konuşan eski milletvekili Faysal Sarıyıldız "Erdoğan rejiminin krizini derinleştiren, bizim ve şehitlerimizin direnişidir. Bugünlerde daha fazla cesaretli olmamız gerek. Şu anda Avrupa'dayız ama öbür tarafta bizi bekleyen devrimsel bir süreç var. Her geçen gün büyüyor ve garantiye alınması gerek. Olümsüzleşenleri anarken, onları anlamaya çalışmak önemli bir eylemdir. Demokratik bir yaşam inşa etmek istediler, fedai bir ruhla bunu yaptılar. Onların taleplerini gerçekleştirmek gerek" diye belirtti.

Anmaya mesaj yollayan HBDH, "Devrim yürüşünde MLKP ile birlikte olmak, düşmana karşı gücümüze güç katmak Türkiye ve Kürdistan halkların umududur. Yeni mücadele yılında faşizmi yıkmak özgürlüğü kazanmak hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

MLPD temsilcisi yaptığı konuşmada Almanya'da birlikte mücadele vermenin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca DKP/BÖG ve MKP tarafından yollanan mesajlar okundu.

Gece müzik dinletisi ile sona erdi.