22 Eylül 2024 Pazar

Lübnan'da binlerce kişi parlamentoya yürüdü

Lübnan'da hükümetin yolsuzluğuna karşı yapılan eylemler devam ederken, binlerce kişi bugün başlayacak olan yeni hükümeti kurma çalışmaları öncesi parlamentoya yürüdü.

Hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'un şehir merkezindeki Şehitler Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi, bugün başlayacak olan yeni hükümeti kurma çalışmaları öncesi parlamentoya yürümek istedi.

Hükümet karşıtı protestoların başladığı 17 Ekim'den beri bölgeyi ablukaya alan asker ve polis, bariyerleri aşmaya çalışan halka göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Eylemcilerin bazılarının da taş ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine Şehitler Meydanı ile yakınındaki caddelerde gecenin geç saatlerine kadar çatışmalar devam etti. Çatışma sonucu her iki taraftan onlarca kişi yaralandı. Emniyetin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, olaylarda yaralanan çok sayıda polise meydanlarda müdahale edildiği ve 20'sinin ise hastanelere nakledildiği belirtildi. Lübnan Sivil Savunma Birimleri ise olaylarda yaralanan eylemcilerden 72 kişiye müdahale ettiklerini ve 20'sini de yakın hastanelere ulaştırdıklarını aktardı.

Başkentte yer alan Şehitler Meydanı'ndaki eylemcilerin sayıları artarken, ülkenin diğer bazı bölgelerinde de meydanlarda gösteri düzenleme ve yolları kesme eylemlerinde bulunuldu.