22 Eylül 2024 Pazar

Lübnan Başbakanı Hariri'den açıklama: İstifa edeceğim

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kitlesel protestolar karşısında istifa kararı aldığını açıkladı. Hariri, "Mevkiler gelip geçicidir. Onur ve ülkenin güvenliği daha önemlidir" dedi.

Lübnan'da protestocuların 'Hükümet istifa' talebine Başbakan Hariri'den yanıt geldi. Hariri, Cumhurbaşkanı Aun'a istifasını sunacağını açıkladı.

Hükümet ortağı Şii örgüt Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'da iktidar boşluğu olmaması için başbakan, hükümet ve cumhurbaşkanının görevde kalması gerektiği açıklamasına rağmen Başbakan Saad Hariri, "Bugün artık çıkmaza saplandım, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a sunacağım" diye konuştu.

Tüm Lübnanlılara iç barışın korunması çağrısı yapan, siyasi partilere "Lübnan'ı korumak bizim sorumluluğumuz" diye seslenen Hariri, "Makamlar gelir geçer, mühim olan ülkenin itibarı ve güvenliğidir" ifadesini kullandı.

Daha önce hükümet ortağı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, hükümetin devam etmesi gerektiğini savunmuş ve taraftarlarına protestolardan çekilmeleri çağrısı yapmıştı.

Bugün de Hizbullah ve Meclis Başkanı Nebih Berri'nin liderliğindeki Emel taraftarları protestocuların bulunduğu direniş kamplarına saldırmış, bölgeye ordu konuşlandırılmıştı.