23 Eylül 2024 Pazartesi

Londra'da devrim şehitleri anıldı

Londra'da "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla düzenlenen anmada yapılan konuşmalarda, göçmen işçi ve emekçileri, kadınları ve gençleri devrimcilere ve ölümsüzlere sahip çıkma, mücadeleye emek ve özverileriyle katılmaları çağrısı yapıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kasım şehitler ayı dolayısıyla yüzlerce kişi "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla anma etkinliği düzenlendi.

Anma gecesi, Komünist Gençlik Örgütü'nden (KGÖ) gençlerin "Şan olsun 2. Avrupa Konferansına" yazılı pankartla salona giriş yapmasıyla başladı. KGÖ adına yapılan konuşmada "Güneş'ten Avaşin'e ve Roza'ya her cephede savaşan bir partinin gençleri olarak mücadeleyi yükselteceğiz" denildi.

Ölümsüzlerin anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başlayan gece sinevizyonun gösterimiyle devam etti.

Ardından söz alan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) temsilcisi, konuşmasını ölümsüzlerin ve tutsakların yakınlarını, gazileri ve katılımcıları selamlayarak başladı. Türkiye ve Kürdistan, dünya devrimci ve komünist hareketinin ölümsüzlerini anan MLKP temsilcisi, "Onlar devrime bağlılığımızın garantisi, geleceğimizin teminatıdır" diye belirtti.

Türkiye'ye 2015'den bu yana hakim olan siyasi konjonktürü özetleyen temsilci, "Devletin insan kaçırma ve ağır işkenceler dahil bütün yöntemleri devreye soktu. Devrimci örgütlerin yapısını gözaltı-tutuklama saldırılarıyla bozmaya çalışırken, işçi sınıfının ve ezilenlerin en değerli çocuklarını katletmek üzere ölüm listeleri hazırladı. Gerillaya zehirli gaz dahil bütün barbar yöntemlerle saldırdı. İmralı tecridi ağırlaştırıldı, tutsaklar üzerindeki tecrit ve baskıyı ağırlaştırdı. Özel psikolojik savaşla halklar ve öncüleri içinde umutsuzluk yaratarak devrimcileri tasfiyecilik girdabına sürüklemek istedi. Sokakları boş, halkları öncüsüz bırakmak istedi. Ama nafile. 26 yıldır kesintisizce büyük bir direniş yükselten partimiz ve devrimciler, faşizmin zaferini, devrimci hareketimizin ve sınıfımızın, ezilenlerin yenilgisini önledi" diye konuştu.

Faşizmin büyük direnişlerin yıkabileceğinin altını çizen MLKP temsilcisi, Baran Serhat'ın "Zafer bedel kapılarından geçilerek kazanılacak" sözünü hatırlattı. MLKP'lilerin bu kapılardan geçmeye hazır olduğunu vurgulayan temsilci, göçmen işçi ve emekçileri, kadınları ve gençleri devrimcilere ve ölümsüzlere sahip çıkma, mücadeleye emek ve özverileriyle katılmaları çağrısı yaptı.

Konuşmanın ardından Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Avrupa'nın mesajı okundu. Mesajda kadın kırımına ve eşitsizliğe karşı mücadele vurgusu, ölümsüzlere ve mücadeleye sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Britanya adına yapılan konuşmada ise ölümsüzlerin anısına sahip çıkmak için birleşik mücadeleyi büyütme zorunluluğuna vurgu yapıldı.

Geceye katılan MLKP Onur Üyeleri Hasan Çiçek, Kürt Özgürlük Hareketi'nden Mehmet Ali Aksoy, Abdullah Deniz, Rahşan, Handan ve Hüseyin Poyraz'ın yakınları sahneye davet edildi, karanfil verildi.

Ölümsüzlerin aileleri adına konuşma yapan Hasan Çiçek'in kardeşi de "Altıların aileleri adına onların bayrağını devralanları selamlıyor, değerlere sahip çıkalım" dedi.

Kürdistan Şehitler Kurumu ve şehit ailesi olarak konuşma yapan Ali Poyraz, ölümsüzleri anarken 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü de kutladı. Kürdistan'da şehit annelerinin rolünü hatırlatan Poyraz, duyarsızlığa karşı sahiplenmeyi güçlendirme çağrısı yaptı.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) temsilcisi de yaptığı konuşmada ölümsüzleri ve tutsakları sahiplenme çağrısı yaptı.

Geceye MKP Britanya, TKP-ML Britanya ve Londra Cemevi de birer mesaj yollayarak ölümsüzleri andı.

Gece müzik dinletisiyle sona erdi.