30 Eylül 2024 Pazartesi

LÖB ve Dev-Lis'ten YKS'nin ertelenmesi için yürüyüş

YKS sınavının ertelenmesi talebiyle Maltepe Beşçeşmeler'de yürüyüş düzenleyen LÖB ve Dev-Lis üyeleri, "Sınavı erteleyin, geleceğimizle oynamayın" dedi.

Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ve Devrimci Liseliler, YKS sınavının ertelenmesi talebiyle Maltepe Beşçeşmeler'de yürüyüş düzenledi.

"Sınavı ertele, virüsü yayma" pankartının açıldığı eylemde yapılan konuşmalarda "Faşist İslamcı saray rejimi gençlerin geleceklerini düşünmeden hareket etmeye devam ediyor. Önce sınavlar ertelendi ve öğrenciler ona göre bir planlamaya gitti. Piyasada para kalmayınca turizm sektörü için sınav geri çekildi" denildi.

"Bizler sizlerin oyuncağı değiliz" diye belirtilen konuşmada, "Sağlıksız ortamlarda öğrencileri sınavlara tabi tutup sağlıkları ile oynayamazsınız. Sınav sonrası psikolojisi bozulup intihar eden tüm öğrencilerin katilleri sizlersiniz. EBA TV'nin yetersiz ve verimsizliği ile çalışamayıp gelecekte aynı duruma düşecek olan öğrencilerin katilleri de sizler olacaksınız. Sınavı erteleyin, geleceğimizle oynamayın" diye vurgulandı.