23 Eylül 2024 Pazartesi

Libya'da UMH, Cenevre'deki askeri komite toplantısına katılımını askıya aldı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi, Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun Trablus Limanı'na düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek İsviçre'nin Cenevre kentindeki askeri komite toplantısına katılımını askıya aldı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Libya'nın doğusunu kontrolü altında tutan Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun Trablus Limanı'na düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek İsviçre'nin Cenevre kentindeki 5+5 formatında planlanan askeri komite toplantısına katılımını askıya aldı.

Başkanlık Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Saldırganlara (Hafter milisleri) ve işledikleri ihlallere karşı kararlı bir tavır alınıncaya kadar Cenevre'de yürütülen askeri komite toplantılarına katılımın askıya alındı" diye belirtildi. Açıklamada, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin uygun zaman ve şekilde bu ihlallere karşılık vereceği vurgulandı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 3 Şubat'ta başlayan ve 5 üyesinin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, diğer 5 üyesinin de Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu tarafından belirlendiği 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının ilk turu 8 Şubat'ta sona ermişti.