23 Eylül 2024 Pazartesi

Leyla Güven için 'sözde eski bir milletvekili' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşamını yitiren PKK'lilerin cenazelerine katılan HDP milletvekillerini "Hadi gitsinler de görelim bakalım" diyerek tehdit etti. Soylu, açlık grevindeki HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için ise "sözde eski bir milletvekili" ifadesini kullandı.
İstanbul'daki Ihlamur Kasrı'nda muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP milletvekillerine dair tehditlerde bulundu.
 
Yaptığı konuşmasında her on yılda bir darbelerle önünün kesilmeye çalışıldığını belirttiği Türkiye'nin, yeniden karıştırılmaya çalışıldığını öne süren Soylu, "Dün Mardin'de 300-500 kişiyle, güya aday açıklayacaklar HDP'ciler, 'PKK'nın siyasi kolu' diyorum onlara, hala kafaları, birilerinin talimatlarıyla aynı nokta üzerinden devam ediyor. Gerilla marşı okuyorlar, biz gereğini yerine getiriyoruz ya şimdi, öbür taraftan milletimizi orada birtakım şeylere çağırıyorlar. Burada söylemek istiyorum, onların da propagandalarını yapmak istemiyorum" dedi.
 
Bakan Soylu ardından İmralı tecrine karşı 87 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i hedef aldı. Soylu, 18 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde milletvekili seçilen Leyla Güven için "sözde eski bir milletvekili" ifadesini kullandı.
 
TEHDİT ETTİ!
 
Soylu, Güven'in Diyarbakır'daki evinin önünde kendisine destek amaçlı her akşam bir araya gelinmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Onun için açlık grevi de yapan güya sözde eski bir milletvekilinin evine gidip, onunla beraber nöbet tutmaya çalışıyorlar. Yani işi tekrar etnik köken üzerinden nasıl hareketlendirilir, onlar eski zamanlardaydı. Şimdi teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler."
 
Konuşmasında muhtarlara seslenen Soylu, "Yarın öbür gün birlikte ittifak edenler, 'nasıl salladık' diye birbirine çak yaparsa, 31 Mart akşamı başımızı yere eğeriz. Bizim başımızı yere eğdirmeyin" ifadelerini kullandı.