23 Eylül 2024 Pazartesi

Leyla Güven canlı bağlantıyla Yüksekovalılara seslendi

HDP Hakkari Milletvekilli Leyla Güven, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki halka canlı yayın bağlantısı ile seslendi. Halk, "Gever seninle gurur duyuyor" ve "Leyla rûmeta me ye" sloganları attı.
PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi talebiyle açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekilli Leyla Güven, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde halka canlı yayında hitap etti.
 
HDP ilçe binasına canlı yayın bağlantısı ile Diyarbakır'daki evinden bağlanan Güven'i halk büyük coşkuyla karşıladı. Güven'in bağlanması ile birlikte ilçe binası; "Gever seninle gurur duyuyor" ve "Leyla rûmeta me ye" sloganları ile inlerken, Güven Yüksekova halkının direnişçi ruhunu selamlayarak konuşmasına başladı.
 
GÜVEN DİRENEN HERKESİ SELAMLADI
 
Yüksekova halkının tarihi boyunca gösterdikleri direniş ile adından söz ettirdiğini  belirten Güven, "Sizin gösterdiğiniz direniş bize moral oluyor. Direnişimize direniş katmış oluyor. Şuan cezaevlerinde tecritte karşı bedenini açlığa yatıran yüzlerce kişi var. İçeride direniş devam ederken dışarıda da buna cevap olabilmek için insanlar alanlara çıkıyor. Tecridin kaldırılması için direnen herkesi buradan selamlıyorum" dedi.
 
Tecrit koşuları sonlanıncaya kadar açlık grevlerinin devam edeceğinin altını çizen Güven her dakika ve her saniyenin önemli olduğunu söyledi. Güven'in canlı bağlantısı konuşma zorluğu nedeni ile kısa sürerken, halk Güven'e slogan ve alkışlar ile destek verdi.