22 Eylül 2024 Pazar

Las Tesis'ten dayanışma 

İstanbul Sözleşmesi için mücadele eden kadınlara bir destek de Las Tesis'ten geldi. Bir video paylaşan Las Tesis, farklı coğrafyalarda olunsa da kadın dayanışmasının önemine dikkat çekti ve mücadelenin süreceğini kaydetti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesine yönelik tepkiler sürüyor. Günlerdir hakları ve yaşamları için sokaklara dökülen kadınlara bir destek de Las Tesis'ten geldi. 

Paylaştıkları videoyla desteklerini dile getiren kadınlar, şu ifadeleri kullandı: "Merhabalar, biz Valparaíso'dan sanat ve performansı birleştiren disiplinler arası bir kolektif olan Las Tesis'iz. İnsan haklarında yaşanan gerilemelerden rahatsızlığımızı açıkça ortaya koymak için buradayız.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin Türkiye coğrafyasındaki kadınlara ve LGBTQIA+ topluluğuna yönelik çok ağır bir darbe olduğunu  düşünüyoruz. Ayrıca farkı coğrafyalarda  sürmekte olan  ataerkil yapısal şiddeti pekiştiren, oldukça şiddetli bir olay olduğunu düşünüyoruz. Feminist mücadeleye bağlılığımızın altını çizmek istiyoruz.

Bu olay haklarımız için küresel düzeyde mücadele etmenin hala ne kadar etkili ve gerekli olduğunun da bir hatırlatıcısıdır. Ayrıca bu mücadele yalnızca henüz sahip olmadığımız haklarla sınırlı değildir, aynı zamanda şu anda sahip olduklarımızı da korumak içindir. Çünkü maalesef gördüğümüz gibi onları her an kaybedebiliriz. Bu anlamada, sınırları aşan ve kesişimsel bir feminist mücadeleye bağlılığımızın altını çizmek istiyoruz.

Şu anda haklarının ihlal edildiği bu korkunç durumla karşı karşıya olan Türkiye'den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz."