23 Eylül 2024 Pazartesi

Kuzey ve Doğu Suriye'de ihtiyaçları komünler karşılıyor

Koronavirüs vakasının görülmediği ender yerlerden biri olan Kuzey ve Doğu Suriye'de, salgına karşı alınan tedbirler had safhada. Eldiven ve maske üretiminin başladığı bölgede, sokağa çıkmayan halkın ihtiyaçları komünler tarafından karşılanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Kuzey ve Doğu Suriye'de de önlem ve tedbirler alınıyor. 23 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede temizlik faaliyetleri sürdürülürken, yaşamsal ihtiyaçları giderecek yerler dışında her yer kapatıldı. 

İHTİYAÇLARI KOMÜNLER KARŞILIYOR
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kısıtlı imkanlara rağmen önemlerin alındığı Şehba bölgesinde insanlar sokağa çıkmazken, halkın ihtiyaçları ise komünler tarafından karşılanıyor. Yüz binlerce Efrînlinin yaşadığı bölgede, her eve bağlı olduğu komün tarafından yaşamsal ihtiyaçları belli aralıklarla veriliyor. Kendi aralarında iş bölümü bulunan komün üyeleri, oluşturulan listeler doğrultusunda evlere paketler dağıtıyor.  

MASKE VE ELDİVEN ÜRETİLİYOR
Yine bölgede bazı mekanlar sağlık merkezlerine dönüştürüldü. Halka maske ve eldivenler dağıtılırken, bazı tekstil atölyeleri ise bu malzemelerin üretimini yapıyor. Şehba'nın Fafin Bölgesi'nde bulunan bir atölye ihtiyaca göre üretime başlarken, günlük olarak 5 bin maske üretiliyor. Tüm bunların yanı sıra eldivenlerin üretimine de başlandı. İlk etapta 100 bin maskenin üretilmesi hedefleniyor. İhtiyaca göre Kobanê ve Cizire kantonları için de üretimin yapılacağı belirtildi.

Tüm bu önlemlerin yanı sıra yoğun saldırıların hedefinde olan bölgenin Til Rifat kentine Türkiye tarafından sık sık top atışları yapılıyor.