23 Eylül 2024 Pazartesi

Kuzey ve Doğu Suriye halkları Öcalan için sokaklara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, İmralı'daki yangın haberi üzerine Öcalan ile görüşmenin sağlanması talebiyle yürüyüşler düzenledi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, İmralı Adası'nda yangın çıktığı haberi üzerine PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmenin sağlanması talebiyle yürüyüşler gerçekleştirdi.

QAMIŞLO


Qamişlo halkı, Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin açıklama yapılmaması nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) önünde eylem yaptı.  Halk, Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarının sağlanması için ilgili tüm kuruluşları göreve çağırdı. Eylemde Tayyip Erdoğan'ın posteri yakıldı.

Qamişlo'daki BM temsilciliği önündeki eylemin Öcalan'ın durumuna ilişkin net bir bilgi alana kadar devam edeceği açıklandı. 

TİL HEMİS


Qamişlo Kantonu'na bağlı Til Hemis ilçesindeki eylem Meclis binası önünde gerçekleştirildi. Belediye Eşbaşkanı Hiyal El Hiwer yaptığı açıklamadı, Öcalan'ın avukatlarının bir an önce müvekkilleriyle görüşme yapması gerektiğini dile getirdi. Hiwer "Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

DİRBESİYE


Dirbesiye halkı Kürt halk önderi Öcalan için Heseke Kavşağı'nda toplandı. İlçe genelinde esnaflar kepenk kapattı. "Be serok jiyan nabe" ve "Biji serok Apo" sloganlarıyla yürüyüş yapan Dirbesiye halkı sınıra yürüdü. Yürüyüş sonunda yapılan konuşmalarda Öcalan'dan haber alınıncaya kadar eylemlerin devam edeceği vurgulandı.

KOBANÊ 
Kobanê'de Öcalan'ın durumuna ilişkin yapılan eylem için halk Kadın Özgürlük Meydanında bir araya geldi. Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde sık sık "Bijî berxwedana İmrali", "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Şehit Agit Meydanında Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi adına konuşan Bozan Xelil, "15 Şubatı, kara günü yeni geçtik. Hepimiz o gün sokaklardaydık. Bugün İmralı'da yangın çıktı. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'dan haber alınıncaya kadar sokaklarda olacağız. Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür" şeklinde konuştu.