23 Eylül 2024 Pazartesi

Kuzey ve Doğu Suriye 2. Kooperatifler Konferansı toplandı

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye 2. Kooperatifler Konferansı Heseke'de "Kooperatif komünal toplumun kimliğidir" şiarıyla toplandı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye 2. Kooperatifler Konferansı Heseke'de Xabur Salonunda toplandı. "Kooperatif komünal toplumun kimliğidir" şiarıyla düzenlenen konferansa, 150 kooperatif temsilcisi yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basına açık yapılan bölümde Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Meclisi Eşbaşkanlık Yardımcısı Hesen Koçer ve Sosyal Projeler ve Kooperatifler Bölümü Eşbaşkanı Mihemmed Sebri birer konuşma yaptı.

Basına kapalı yapılan bölümde faaliyet raporları okundu. Konferans sonuna bir dizi karar alındığı duyuruldu. Kararlar, Kuzey ve Doğu Suriye Sosyal Projeler ve Kooperatifler Dairesi Eşbaşkanı Necwa Ehmed tarafından okundu.

Yapılan tartışmaların sonucunda, Kooperatifler meclis ve komünler halinde örgütlenmesi, kooperatifler ve tarımsal kalkınma temelinde geliştirilmesi, sanayi kooperatiflerinin geliştirilmesi, kooperatiflerde temiz enerjinin dikkate alınması kararları alındı.

Ayrıca kooperatiflerde kadınların ve gençlerin rolünün arttırılmasının önemine ilişkin yapılan tartışmaların ardından bu yönlü kararlar alındı.